Το Twitter ακόμη προσπαθεί να βρει πως θα επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τα Tweet τους

12:47 4/2/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Είναι το 2019 και, σε δύο μήνες, το Twitter θα είναι 13 ετών. Πολλά έχουν αλλάξει από τότε που ξεκίνησε το 2006, αλλά ένα πράγμα όχι: την αδυναμία του να επεξεργαστεί κάποιος τα tweets του. Αυτή η λειτουργία έχει ζητηθεί κατά κόρον όχι μόνο για να διορθώσει κάποιος τα ντροπιαστικά τυπογραφικά λάθη αλλά και να διευκρινίσει τυχόν λανθασμένες δηλώσεις.

Γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι θα μπορούσε να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, ο γίγαντας

της κοινωνικής δικτύωσης έχει προσεγγίσει πολύ προσεκτικά τον τρόπο εφαρμογής αυτού του χαρακτηριστικού. Και ο Διευθύνων Σύμβουλος Jack Dorsey έχει μερικές ιδέες που δυστυχώς εξακολουθούν να μην εφαρμόζονται.

Σε μια συνέντευξή του, ο Dorsey εξηγεί γιατί το Twitter δεν είχε αυτό το χαρακτηριστικό από την αρχή. Είχε να κάνει με το γεγονός ότι σχεδιάστηκε πάνω στην λογική των SMS, όπου δεν υπάρχουν πισωγυρίσματα. Αυτό μπορεί να ήταν κατανοητό το 2006, αλλά όχι σήμερα. Υπάρχει, φυσικά, ένας βαθύτερος λόγος πίσω από αυτόν τον φόβο.

Είναι πολύ εύκολο να χαθεί κάποιος στο Twitter, και δεν εννοούμε μόνο τον εθισμό. Είναι εύκολο να χαθεί σε μια ακολουθία μιας συζήτησης, ξεχνώντας ποιος ήταν αυτός που ξεκίνησε το θέμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Twitter δοκιμάζει τον τελευταίο καιρό ένα χαρακτηριστικό το “Original Tweeter”, ώστε να γνωρίζετε πάντα ποιον να “κατηγορήσετε”.

Η δυνατότητα επεξεργασίας των tweets, ενώ είναι βολική, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σενάρια όπου ο δημιουργός των tweets θα αρνείται ότι έχει πει το ένα ή το άλλο. Θα δημιουργούσε επίσης σύγχυση να μην γνωρίζουμε σε τι ακριβώς αντέδρασαν και οι άλλοι χρήστες. Ο Dorsey παραδέχεται ότι σκέφτονταν να μπορούν να δείξουν το πρωτότυπο, μη επεξεργασμένο tweet, μόνο και μόνο ως απόδειξη.

Μια εναλλακτική λύση για την επεξεργασία των tweets, που προτείνει ο Dorsey, είναι να καθυστερεί η αποστολή ενός τιτιβίσματος για 5 έως 30 δευτερόλεπτα. Αυτό θα δώσει στους ανθρώπους αρκετό χρόνο για να προβληματιστούν και να διορθώσουν τα tweets τους. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν το Twitter, αυτό πιθανότατα θα τους οδηγούσε σε άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Keywords
Τυχαία Θέματα