Το Mi Mix 3 βαθμολογείται με 103 βαθμούς στο DxOMark και παίρνει την τρίτη θέση

Techblog.gr

Λίγες ώρες πριν, είχαμε την παρουσίαση του νέου Xiaomi Mi Mix 3 και το DxOMark δοκίμασε τις φωτογραφικές του δυνατότητες βαθμολογώντας το με 103 βαθμούς και κατατάσσοντάς το τρίτο μαζί με το Samsung Galaxy Note 9 και το HTC U12+.

Τα τελικά αποτελέσματα δείχνουν σημαντική αναβάθμιση στις κάμερες του κινητού σε σχέση με τον προκάτοχό του ενώ πρέπει να

αναφερθεί πως είναι το πρώτο κινητό της Xiaomi που καταφέρνει να αποσπάσει μια τόσο υψηλή βαθμολογία. Το Mi Mix 3 απέσπασε πολύ καλούς βαθμούς τόσο στη φωτογραφία όσο και στο βίντεο, σύμφωνα πάντα με το DxOMark.

Το κινητό έρχεται με τέσσερις κάμερες συνολικά, δυο οπίσθιες και δύο κάμερες selfie. Ειδικότερα, στον τομέα της φωτογραφίας η συσκευή πέτυχε 108 βαθμούς κυρίως λόγω του γρήγορου autofocus, της ακριβούς έκθεσης της λήψης αλλά και του δυνατού φλας που διαθέτει η συσκευή για τις βραδινές λήψεις.

Όσον αφορά στο βίντεο, το νέο κινητό της Xiaomi βαθμολογήθηκε με 93 πόντους και σε αυτό βοήθησαν ξανά το πολύ καλό autofocus, η σταθερότητα κατά τη λήψη λόγω του σταθεροποιητή εικόνας (διαθέτει EIS και OIS), το καλό δυναμικό εύρος αλλά και η σωστή απόδοση των χρωμάτων.

Όπως όλες οι κάμερες όμως έτσι και η κάμερα του Mi Mix έχει ορισμένα αρνητικά. Αυτά δεν είναι άλλα από την ύπαρξη υψηλού θορύβου σε σκηνές υψηλής αντίθεσης αλλά και σε βραδινές βιντεοσκοπήσεις, η ασυνεπής λήψη πορτρέτου αλλά και ορισμένα σφαλματάκια τα οποία είναι ορατά κατά το συνεχές autofocus στη λήψη βίντεο και ειδικότερα στην εναλλαγή σκηνών.

Το Xiaomi Mi Mix 3 διαθέτει διπλή κάμερα στην πίσω όψη του, με τη μία να είναι 12MP από τη Sony με διάφραγμα f/1.8 και ευρυγώνιο φακό με 1.4μm pixels και τη δεύτερη να διαθέτει επίσης 12MP με διάφραγμα f/2.4 με τηλεφακό. Διαθέτει επίσης 4-axis O.I.S. σταθεροποιητή εικόνας και την τεχνολογία Dual Pixel AutoFocus με 960fps slow motion και λειτουργίες AI. Η διπλή εμπρόσθια κάμερα είναι πάλι σε συνεργασία με τη Sony με 24MP ενώ η δεύτερη είναι 2MP τεχνολογίας SuperPixel με λειτουργίες AI και βοηθά στον εντοπισμό του βάθους για ακριβέστερη λήψη πορτρέτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα