Το LG G8 θα ενσωματώσει πρώτο την τεχνολογία Sound on Display;

18:30 3/1/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Στην έκθεση CES 2018 η LG μας παρουσίασε τις νέες της οθόνες OLED. Μεταξύ των καινοτομιών ήταν και η δυνατότητα παραγωγής ήχου από την οθόνη, χωρίς ηχείο. Παρόμοια τεχνολογία σκοπεύει να εφαρμόσει άμεσα και στα επόμενα smartphones που θα κυκλοφορήσει.

Το πάχος των panel από τις νέες τηλεοράσεις OLED της LG είναι ελάχιστο, ορισμένες έχουν την δυνατότητα να λυγίσουν χωρίς να χαλάσουν

και μάλιστα στην έκθεση που έγινε πέρσι, υπήρχε και μια οθόνη, η οποία παρήγαγε ήχο, μέσω των ταλαντεύσεων στην επιφάνειά της με τη χρήση της τεχνολογίας Sound on Display. To SoD ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα σε μια οθόνη να παράγει ήχο χωρίς την χρήση ηχείου. Παρόμοια λειτουργία έχουμε δει να χρησιμοποιούν τόσο η LG όσο και η Samsung. Μάλιστα στην επόμενη έκθεση CES που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στο Las Vegas η Samsung σκοπεύει να κάνει επίδειξη της εν λόγω λειτουργίας μέσω ενός πρωτότυπου smartphone με ενσωματωμένη την λειτουργία SoD.

Η LG θα μπορούσε πραγματικά να νικήσει τη Samsung με ένα δυνατό εμπορικό χτύπημα, καθώς η σειρά Galaxy S10 φαίνεται να διαθέτει ένα συμβατικό ακουστικό και πάλι. Αν οι φήμες που κυκλοφορούν επιβεβαιωθούν, το LG G8 δεν θα χρειαστεί πλέον να αφήσει χώρο στο πάνω μέρος για ένα φυσικό ακουστικό, αλλά θα χρησιμοποιήσει στην πραγματικότητα την οθόνη του για να εκπέμπει ήχο.

Αν κάτι τέτοιο γίνει πράξη από ένα LG smartphone, τότε θα έχει γίνει το επόμενο βήμα για να ελευθερωθεί ακόμη περισσότερος χώρος στην μπροστινή όψη των κινητών και μπορεί να δούμε οθόνες που να καλύπτουν σε τέτοιο ποσοστό την συσκευή, όσο ποτέ άλλοτε.

Keywords
Τυχαία Θέματα