Απώλειες εσόδων 9 δις δολαρίων για την Apple

18:15 3/1/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Μια απώλεια εσόδων ύψους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι αυτή που αναμένει η Apple στο προσεχές διάστημα, όπως ακούσαμε χθες. Δεν είναι φήμη, αναφορά, ή κουτσομπολιό, είναι πληροφορίες που προήλθαν από μια επιστολή που γράφτηκε από τον CEO της Apple Tim Cook.

Υπήρξαν πολλοί λόγοι για αυτό το αποτέλεσμα. Όπως ακούσαμε επανειλημμένα

τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες εκτός από τη συναλλαγματική ισοτιμία και τον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο κύριος λόγος είναι η χαμηλή ζήτηση για τα iPhone. Αυτό οδήγησε την Apple να μειώσει τις παραγγελίες παραγωγής του iPhone αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, αλλά προφανώς ο λόγος πίσω από το χαμηλότερο -του συνηθισμένου- ενδιαφέρον δεν είναι το γεγονός ότι τα iPhone είναι λιγότερο επιθυμητά πλέον. Στην πραγματικότητα, ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες iPhone προτιμούν να αντικαταστήσουν την μπαταρία του κινητού τους, από το να αγοράσουν καινούριο.

Μετά από το σκάνδαλο που ξέσπασε πέρυσι για τα iPhone, ότι δηλαδή η Apple εσκεμμένα επιβράδυνε τις λειτουργίες των τηλεφώνων της για να αποτρέψει το ενδεχόμενο να απενεργοποιηθούν απροσδόκητα, η εταιρεία μείωσε την τιμή αντικατάστασης μπαταριών από 79 δολάρια σε 29 δολάρια, ως έναν τρόπο για να διορθώσει το λάθος της. Όταν το τηλέφωνο αντιμετωπίζει μεγάλες απαιτήσεις ενέργειας μπορεί να απενεργοποιηθεί ξαφνικά προκειμένου να προστατεύσει τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η Apple αρχικά επιβράδυνε παλαιότερα τηλέφωνα όπως τα iPhone 6, 6s και SE και πιο πρόσφατα το iPhone 7.

Keywords
Τυχαία Θέματα