Το Android βρίσκεται εγκατεστημένο σε 2.5 δισ. smartphones

16:41 8/5/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Κατά την διάρκεια του Google I/O developer conference, η senior director του Android, Stephanie Cuthbertson ανακοίνωσε πως το λειτουργικό της Google βρίσκεται εγκατεστημένο σε 2.5 δισεκατομμύρια mobile συσκευές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νούμερα αυτά βασίζονται στα στατιστικά του Google

Play Store. Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο δεν προσμετρώνται non-Google Play Store συσκευές όπως αυτές που προέρχονται από την Κίνα οι οποίες δεν έχουν ενεργοποιημένο το Google Play Services.

Για την ιστορία η πρώτη έκδοση του Android 1.0 λειτουργικού εμφανίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2008 χωρίς κάποια κωδική ονομασία. Έναν χρόνο αργότερα το Petit Four και η έκδοση 1.1 αποτέλεσαν μία μικρή αναβάθμιση της πρώτης έκδοσης και έκανε ντεμπούτο με το HTC Dream.

Οι εκδόσεις Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop και Marshmallow αποτελούν συνέχεια του Petit Four και δεν υποστηρίζονται ακόμη από την Google.

Η έκδοση Nougat, Oreo συνεχίζουν ακόμη να υποστηρίζονται με το Android 9.0 Pie να έρχεται σιγά σιγά σε ολοένα και περισσότερες συσκευές. Το Android 10 Q ανακοινώθηκε χθες κατά την διάρκεια του conference και φέρει αρκετές νέες προσθήκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα