Google Assistant: Αναβαθμίζεται και γίνεται πιο ευέλικτος, εξυπνότερος και πιο γρήγορος από ποτέ

16:10 8/5/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Η Google στο Developers Keynote που πραγματοποίησε στα πλαίσια του Google I/O 2019 παρουσίασε την επόμενη έκδοση του Google Assistant, η οποία έχει τη δυνατότητα να κάνει τη χρήση του τηλεφώνου μέσω φωνής ιδιαίτερα πιο χρηστική και αποτελεσματική.

Σε μία επίδειξη που έκανε στη σκηνή, η Google έδειξε πως η επόμενη γενιά του Google Assistant θα μπορεί

να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για βασικές αναζητήσεις ή τη ρύθμιση ξυπνητηριών, αλλά και για τον πλήρη χειρισμό της συσκευής, τη σύνταξη και αποστολή μηνυμάτων, την επισύναψη αρχείων, και άλλα.

Running on-device and coming to new Pixel phones later this year, the next generation Google Assistant can understand and process your requests up to 10 times faster, making operating your phone, multi-tasking and even composing email easier than ever. #io19 pic.twitter.com/iNPpOvwDM2

Google (@Google) May 7, 2019

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η νέα έκδοση του Google Assistant θα επεξεργάζεται αιτήματα 10 φορές πιο γρήγορα από την τωρινή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Google έχει περιορίσει τα μοντέλα AI που χρησιμοποιούνται για την ακρόαση και την ερμηνεία της ομιλίας. Οπότε, ο όγκος των δεδομένων που επεξεργάζεται ο ψηφιακός βοηθός είναι αρκετά μικρότερος και πλέον μπορεί να τα βρίσκει απευθείας στη συσκευή διότι δεν αποστέλλονται σε απομακρυσμένους διακομιστές για επεξεργασία.

Ωστόσο, η επόμενη γενιά του Google Assistant δεν είναι ακόμη έτοιμη για χρήση. Η Google ανέφερε ότι ο ανανεωμένος ψηφιακός βοηθός της θα κυκλοφορήσει μαζί με τα Google Pixel 4 αργότερα το 2019, και σταδιακά θα διατεθεί στο ευρύ κοινό.

Keywords
Τυχαία Θέματα