Το Android είναι πιο σταθερό από το iOS, συμφωνα με έρευνα

Η εταιρεία Critterism που επεξεργάζεται περισσότερες από 30.000 αιτήσεις το δευτερόλεπτο από περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες, έκανε μια έρευνα στην οποία ναι μεν καταλήγει ότι το iOS 7.1 είναι η πιο σταθερή έκδοση του iOS μέχρι σήμερα, όμως σε σύγκριση με το Android είναι πιο ασταθής.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, το iOS 6

«κρασάρει» σε ποσοστό 2.5% του χρόνου χρήσης, το iOS 7 «κρασάρει» σε ποσοστό 2.1% και το iOS 7.1 σε ποσοστό 1.6%. Η έρευνα λαμβάνει υπόψη της την πολυπλοκότητα (hardware, έκδοση OS και πάροχο κινητής τηλεφωνίας), την απόκριση κάθε εφαρμογής και το χρόνο χρήσης κάθε εφαρμογής.

Αντιθέτως, το Android φαίνεται να αποδεικνύεται πιο σταθερό με το Gingerbread (2.3) να «κρασάρει σε ποσοστό 1.7% και οι υπόλοιπες εκδόσεις από το Android 4.0 και μετά, να «κρασάρουν» σε ποσοστό που αγγίζει μόλις το 0.7%.

Επομένως, από τα παραπάνω στοιχεία καταλήγουμε ότι το iOS 7.1 «κρασάρει» σε ποσοστό μεγαλύτερο από το διπλάσιο από το αντίστοιχο ποσοστό του Android 4.x.

Ένα ακόμη συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι τα smartphones είναι πιο σταθερά από τα tablets και στα Android και στα iOS.

Τέλος, όσον αφορά στους κατασκευαστές, η Samsung είναι εκείνη που έχει τα πιο χαμηλά ποσοστά προβλημάτων τόσο στα κινητα όσο και στα tablets που έχουν Android λειτουργικό σύστημα. Ενώ το iPhone 5 (1.7%) αποδεικνύεται ότι είναι πιο σταθερό από το iPhone 5s (2%).


Keywords
Τυχαία Θέματα