Ίντερνετ για όλους «υποσχεται» μέσω της καινοτομίας ο Zuckerberg

Τον προηγούμενο χρόνο το Facebook σε συνεργασία με μια ομάδα τεχνολογικών εταιρειών δημιούργησε το Internet.org. σκοπός του οποίου είναι να φέρει το ίντερνετ στα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση. Η ομάδα δουλεύει πάνω σε πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων και δορυφόρων.

Σήμερα ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι η ομάδα που ονομάζεται Connectivity

Lab team, εργάστηκε για την ανάπτυξη νέων πλατφορμών για συνδεσιμότητα στο έδαφος, στον αέρα και σε τροχιά.

Για δυσπρόσιτες γεωγραφικές περιοχές ετοιμάζουν ηλιακά αεροσκάφη μεγάλης αντοχής τα οποία μπορούν να παραμείνουν ψηλά για μήνες και μπορούν να αναπτυχθούν εύκολα και να προσφέρουν αξιόπιστες συνδέσεις στο ιντερνετ. Για περιοχές χαμηλής πυκνότητας και χαμηλή γήινη τροχιά, η παροχή ίντερνετ μπορεί να γίνει από το έδαφος

Για την δημιουργία όλων αυτών τον συστημάτων, η ομάδα κάνει έρευνα πάνω στις Free-Space Optical Communications ή FSO που επιτρέπει την μετάδοση δεδομένων μέσω του διαστήματος χρησιμοποιώντας υπέρυθρες ακτίνες laser. Το FSO είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που θα επιτρέψει να αυξήσουμε δραματικά την ταχύτητα του ίντερνετ μέσω συνδέσεων που θα παρέχονται από δορυφόρους και drones.

Τέλος, ο Zuckerberg ανέφερε ότι για να γίνουν οι πλατφόρμες αυτές πραγματικότητα έχει προσθέσει στην ομάδα μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς στην αεροδιαστημική τεχνολογία κάποιοι εκ των οποίων έχουν εργαστεί για τη NASA αλλά και το Εθνικό Παρατηρητήριο Αστροφυσικής των ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα