Τι δουλειά έχει ένα burger στα εκθέματα της CES 2019;

Techblog.gr

Στην φετινή έκθεση CES είδαμε πολλά σύγχρονα τεχνολογικά εκθέματα. Ένα όμως ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστικό γιατί το μυστικό της πιθανής επιτυχίας του θα κριθεί στην γεύση. Ο λόγος για το νέο οικολογικό “Impossible Burger 2.0”.

Η Impossible Foods έκανε την έκπληξη στην έκθεση τεχνολογίας CES 2019, και μεταξύ laptops, smartphones, robots και αυτόνομων αυτοκινήτων εκείνη παρουσίασε

το δικό της έκθεμα, το πιο πρόσφατο από την συλλογή της, οικολογικό προϊόν, το “Impossible Burger 2.0”. Όσο και να ακούγεται περίεργο πρόκειται για ένα τεχνολογικό επίτευγμα αφού στόχος της εταίριας παραμένει να “κατασκευάζει” οικολογικά προϊόντα διατροφής, χωρίς να περιλαμβάνουν κρέας αλλά να προσφέρουν όλες του τις ιδιότητες σε γεύση, θρεπτικά συστατικά και μαγειρική συμπεριφορά.

Οι εντυπώσεις που άφησε το συγκεκριμένο burger στον κόσμο που το δοκίμασε ήταν ιδιαίτερα θετικές και τα σχόλια κολακευτικά ακόμη και από τους λάτρεις του κρέατος. Το προϊόν ουσιαστικά αποτελείται από σόγια, καρυκεύματα και η μοριακή του σύσταση, η οποία είναι πλούσια σε σίδηρο και πρωτείνες, επιτρέπει στο υλικό να συμπεριφέρεται σαν βόειος κιμάς, ακόμη και στο ψήσιμο σε bbq, κάτι που η προηγούμενη έκδοση (Impossible Burger 1.0) δεν είχε καταφέρει και διαλυόταν. Αν δεν ήξερε κάποιος πως πρόκειται για φυτικό προϊόν, θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να καταλάβει πως δεν αποτελείται από κρέας, ακόμη και όταν δοκιμάστηκε ωμό ως βάση ταρτάρ.

Η Impossible Foods έχει ξεκινήσει ήδη συνεργασία με την αλυσίδα εστιατορίων “Beyond Burger”, και στη συνέχεια αναμένεται να ρίξει τα δίχτυα της και σε άλλες κατηγορίες εστιατορίων, με στόχο να αντικαταστήσουν την χρήση βόειου κρέατος με το προϊόν που έχουν εφεύρει εκείνοι. Έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές του “Ιmpossible burger 2.0” από περιορισμένο τμήμα καταναλωτών οι οποίοι παίρνουν το υλικό (σε μορφή τούβλου) και το δοκιμάζουν, μαγειρεύοντας διάφορες συνταγές.

Μόλις οι δοκιμές ολοκληρωθούν αναμένεται να βγεί κανονικά στην αγορά. Σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις πάντως οι θετικές κριτικές είναι διπλάσιες, σύμφωνα με την εταιρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα