Το iPhone 6 θα κοστίζει περισσότερο;

Οι φήμες σχετικά με τα νέα μοντέλα iPhone που θα ανακοινώσει η Apple του χρόνου έχουν ήδη ξεκινήσει να διαδίδονται στο Internet. Ήδη κυκλοφορεί η φήμη ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει δύο νέα iPhone του χρόνου, το iPhone 6 και ένα ακόμα με μεγαλύτερη οθόνη, που θα ανταγωνιστεί προτάσεις σαν το Samsung Galaxy Note 3, το Sony Xperia Z Ultra και το HTC One Max.

Γνωρίζουμε πάντως, ότι η Apple αυτή την περίοδο δοκιμάζει form factors με οθόνες από 4,5 ίντσες έως 6 ίντσες.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της Susquehanna, Chris Caso, η Apple είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει ακόμα πιο ποιοτικά υλικά στα επόμενα μοντέλα της, και αυτό θα ανέβαζε και άλλο το κόστος των συσκευών. Ένας νέος επεξεργαστής, η αύξηση της διαγωνίου της οθόνης και η προσθήκη κρύσταλλου από ζαφείρι για την προστασία της οθόνης θα ανέβαζαν το κόστος των συσκευών, με το iPhone 6 για παράδειγμα να κοστίζει 50 με 100 δολάρια περισσότερο από το κόστος του iPhone 5s.

Όπως στην αγορά του Android, τα phablets προσφέρωνται με «καπέλο» στην τιμή τους σε σχέση με τα κανονικά μοντέλα, έτσι ο αναλυτής περιμένει το ίδιο να συμβεί και με το iPhone με την μεγάλη οθόνη (το επονομαζόμενο… iPhablet) σε σχέση με το iPhone 6. Βεβαίως το Android συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, οπότε σημειώνει ότι είναι επιφυλακτικός σχετικά την τολμηρή αυτή κίνηση. Από την άλλη, σημειώνει, η Apple ενδιαφέρεται περισσότερο για τα κέρδη, παρά για τα μερίδια αγοράς, οπότε δεν είναι εκτός πραγματικότητας να επιχειρήσει κάτι τέτοιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TechBlog