Τα νέα iPhone ενδιαφέρουν τους καταναλωτές περισσότερο το Note 9

Techblog.gr

Έρευνα του PC Mag στις Η.Π.Α έδειξε πως οι καταναλωτές περιμένουν την κυκλοφορία των νέων iPhone με μεγαλύτερη ανυπομονησία από το Galaxy Note 9, αλλά και περισσότερο από κάθε άλλο smartphone που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καταναλωτές στις Η.Π.Α έδειξε ποιό είναι το smartphone το οποίο περιμένουν να δουν περισσότερο από όλα μέχρι το τέλος του έτους.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και το Galaxy Note 9 που παρουσιάστηκε επίσημα πριν τρεις ημέρες δεν είναι στην κορυφή της προτίμησής τους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 24%.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας για το ποιό smartphone αναμένεται με μεγαλύτερη ανυπομονησία βρίσκονται τα νέα iPhone που πρόκειται να παρουσιαστούν το Σεπτέμβριο. Τα νέα μοντέλα της Apple συγκέντρωσαν ποσοστό 42%, αφήνοντας τη Samsung στη δεύτερη θέση, δείχνοντας πως το δείγμα των 1555 καταναλωτών που συμμετείχαν στην έρευνα, παρόλο που είναι μικρό, είναι ενδεικτικό της προτίμησής τους αναφορικά με τα smartphone που θα εμφανιστούν μέσα στο 2018.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός πως το 11% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν έχουν ενδιαφέρον για κάποια συσκευή, δείχνοντας πως ο κορεσμός και η προσμονή για κάτι νέο πάντα υπάρχει, από τη στιγμή που τα επερχόμενα smartphone δε φαίνεται να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Στον αντίποδα, τα 2/3 των καταναλωτών δείχνουν να προτιμούν τα iPhone και τα Galaxy smartphone έναντι όλων των υπολοίπων, κάτι που δείχνει ότι τα smartphone των άλλων εταιρειών βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός πως μπορεί να διαθέτουν τεχνικά χαρακτηριστικά ίδια με τα αντίστοιχα Samsung Galaxy.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες εταιρείες, τα αποτελέσματα δημιουργούν προβληματισμό, μιας και τα Google Pixel 3 συγκέντρωσαν 7%, το LG V40 4%, το Mate 20 3%, το OnePlus 6T 2%, ενώ 6% συγκέντρωσαν οι υπόλοιπες συσκευές για τις οποίες απάντησαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα.

Τέλος, μπορεί το Note 9 να τερμάτισε στη δεύτερη θέση αλλά επιμέρους στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το 8% όσων ενδιαφέρονται σε αυτό, είναι χρήστες κάποιου iPhone, ενώ το 76% είναι ήδη κάτοχοι ενός Samsung smartphone. Επιπλέον, από όσους περιμένουν την κυκλοφορία του Note 9, το 3% σκοπεύει να το προ-παραγγείλει, το 2% θα το αγοράσει μόλις κυκλοφορήσει επίσημα, το 12% θα διαβάσει τα πρώτα reviews για να αποφασίσει αν θα το αγοράσει, ενώ το 28% δήλωσε πως θα περιμένει την επόμενη συσκευή για να αγοράσει το Note 9, εκμεταλλευόμενοι μια πιθανή μείωση στην τιμή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα