Τα iPad Pro βγαίνουν λυγισμένα από το εργοστάσιο και η Apple δηλώνει πως είναι φυσιολογικό

Techblog.gr

Το νέο iPad Pro έκανε την εμφάνισή του στις 30 Οκτωβρίου και από τους πρώτους καταναλωτές που το πήραν στα χέρια τους, παρατηρήθηκε πως το σασί τους είναι ελαφρώς λυγισμένο, κάτι το οποίο σύμφωνα με την Apple είναι φυσιολογικό και δεν αποτελεί ελάττωμα.

Η Apple ενημέρωσε τη σελίδα The Verge πως ορισμένα iPad

Pro (2018) μπορεί να είναι λίγο λυγισμένα στο αλουμινένιο σασί τους, κάτι το οποίο είναι αστοχία στην κατασκευή του και δεν πρόκειται να χειροτερέψει με την πάροδο του χρόνου αλλά ούτε επηρεάζει τη λειτουργία του iPad Pro. Όλο αυτό αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, ειδικά όταν μιλάμε για μια συσκευή που η βασική της έκδοση κοστίζει 969 ευρώ.

Σύμφωνα με την Apple, αυτό το λύγισμα στο σασί του iPad Pro γίνεται κατά την ψύξη των μεταλλικών και πλαστικών εξαρτημάτων της συσκευής κατά τη διαδικασία της συναρμολόγησης, κάτι το οποίο δεν αποτελεί πρόβλημα για το iPad Pro και τη φυσιολογική λειτουργία του. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το τεστ αντοχής του iPad Pro απογοήτευσε για την αντοχή της κατασκευής του μιας και δίπλωσε σαν ένα κομμάτι χαρτί και είναι πραγματικά άξιο απορίας το πως μπορεί η Apple να θεωρεί το λύγισμα στο σασί κάτι το φυσιολογικό, φέρνοντας στη μνήμη μας το πρόβλημα με το σήμα του iPhone 4 και την Apple να λέει στους καταναλωτές πως το κρατάνε με λάθος τρόπο.

Η Apple δε συνηθίζει να δέχεται επιστροφές που αφορούν τέτοια ζητήματα, εκτός και αν το προϊόν βρίσκεται εντός της περιόδου που μπορεί κάποιος να το επιστρέψει στο Apple Store σύμφωνα με την πολιτική επιστροφών του καταστήματος. Το συμβάν αυτό έρχεται μετά από το “bendgate” των iPhone 6 Plus τα οποία λυγίζανε ακόμα και με φυσιολογική χρήση, κάτι το οποίο οφειλόταν στο είδος του αλουμινίου που χρησιμοποιήθηκε (σειρά 6000), με την Apple να το διορθώνει στο iPhone 6s το οποίο κατασκευάστηκε με αλουμίνιο της σειράς 7000.

Keywords
Τυχαία Θέματα