Σύντομα διαθέσιμη η χειροκίνητη αποθήκευση του Android backup στο Google Drive

Techblog.gr

H εφαρμογή της Google το Google Drive αποθηκεύει αυτόματα το backup τα δεδομένων του τηλεφώνου όπως επαφές, μηνύματα, δεδομένα εφαρμογών κι άλλα. Τώρα όμως θα είναι δυνατή η επιλογή να μπορεί ο χρήστης να κάνει χειροκίνητα την αποθήκευση των δεδομένων αυτών.

Μέχρι στιγμής αυτή η επιλογή δεν ήταν διαθέσιμη και όλα τα Android smartphone έκαναν αυτόματα την αποθήκευση των δεδομένων όταν το κινητό συνδεόταν σε

ασύρματο δίκτυο WiFi, αποτρέποντας τους χρήστες να αποθηκεύσουν τα δεδομένα τους οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούσαν.

Σύμφωνα με έναν χρήστη του Tweeter που έστειλε tweet στο 9to5Google, η νέα αυτή επιλογή εμφανίστηκε στις ρυθμίσεις του backup στο Google Drive στο Pixel 2 του και θα επιτρέπει στο χρήστη να ξεκινήσει ένα χειροκίνητο backup των δεδομένων του στο Google Drive. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν ήταν διαθέσιμο μέχρι σήμερα αλλά θα δοθεί σε κάποιο μελλοντικό update.

Φαίνεται πως η νέα λειτουργία δίνεται σταδιακά σε όλο και περισσότερες συσκευές μέσω των Google Play Services και διασφαλίζει με μεγαλύτερη σιγουριά την αποθήκευση των δεδομένων σε περίπτωση που κάποιος χρήστης θέλει να κάνει επαναφορά εργοστασιακών δεδομένων στη συσκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα