Σοβαρό πρόβλημα στη μπαταρία του OnePlus 6 μετά την πρόσφατη αναβάθμιση του Oxygen OS

Techblog.gr

Υπάρχουν αναφορές στα forum της OnePlus από χρήστες του OnePlus 6 που παραπονιούνται για γρήγορη αποφόρτιση της μπαταρίας μετά την αναβάθμιση του Oxygen OS 5.1.8, με το χρόνο που έχουν ενεργή την οθόνη της συσκευής (screen on time) να μειώνεται στο μισό και πολλές συσκευές να σβήνουν με τη μπαταρία φορτισμένη πάνω από 50%.

Το αξιοσημείωτο είναι πως οι χρήστες δηλώνουν ότι δεν έχουν αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούν τις συσκευές τους έτσι ώστε να δικαιολογείται η αποφόρτιση

της μπαταρίας, ενώ ακόμα πιο ασυνήθιστο είναι το ότι όχι μόνο απενεργοποιούνται οι συσκευές με επίπεδο μπαταρίας πάνω από 50% αλλά μόλις η συσκευή συνδεθεί με το φορτιστή, λειτουργεί απροβλημάτιστα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται μετά την αναβάθμιση στο Oxygen OS στις εκδόσεις 5.1.6 και 5.1.8 που έγινε μέσω WiFi (Over The Air) στα OnePlus 3/3Τ, OnePlus 5/5T και το OnePlus 6, και ενώ προοριζόταν για να διορθώσει κενά ασφαλείας και να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά στις συσκευές, έχει προκαλέσει “πονοκέφαλο” σε σημαντικό αριθμό χρηστών αλλά και στην ίδια την εταιρεία.

Επιπλέον, υπάρχει ένας μικρότερος αριθμός χρηστών που αναφέρει προβλήματα με την κάμερα μιας και μόλις την ενεργοποιούν αυτή αμέσως “κολλάει” και η λήψη φωτογραφιών και βίντεο γίνεται αδύνατη. Προβλήματα εμφανίστηκαν όμως και στα OnePlus 3 και 3Τ με τους χρήστες να δηλώνουν ότι η μπαταρία τους εξαντλείται χωρίς να χρησιμοποιούν τη συσκευή τους και μόλις το επίπεδο της μπαταρίας φτάσει το 15%.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε πως προβλήματα δεν έχουν αναφέρει οι χρήστες των OnePlus 5 και 5T και μένει να δούμε την απάντηση της OnePlus μέσα από σχετικό update που θα διορθώσει όλα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν σε αυτό το bug σχετικά με το software των συσκευών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα