Mercedes-Benz CLS 350 d 4MATIC: Όση τεχνολογία χρειάζεστε σε ένα αυτοκίνητο

Techblog.gr

Η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου και θέλω κάθε στιγμή να μπορώ να αξιοποιώ τα πλεονεκτήματά της είτε έχει να κάνει με τη δουλειά μου, την προσωπική ζωή και τον ελεύθερο χρόνο μου.

Το κομμάτι της τεχνολογίας με συναρπάζει όπως και αυτό των αυτοκινήτων, μιας και επειδή είναι μέσο που κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, θέλω να κάνω επιλογές που συνδυάζουν ποιότητα, πολυτέλεια και αξιοπιστία. Πέρα από αυτά, είναι σημαντικό οι επιλογές μου να εμπεριέχουν όσο περισσότερη τεχνολογία είναι δυνατόν έτσι ώστε η ζωή μου να γίνεται πιο ποιοτική και

άνετη, όπως ο κάθε άνθρωπος επιθυμεί και ονειρεύεται.

Για αυτό το λόγο επέλεξα τη Mercedes-Benz και τη CLS 350 d 4MATIC η οποία συνδυάζει πολυτέλεια, επιδόσεις αλλά τεχνολογία αρκετή για να με κάνει έναν ευτυχισμένο άνθρωπο και δικαιωμένο για την επιλογή μου κάθε φορά που βρίσκομαι στη θέση του οδηγού. Μια θέση που σου επιτρέπει να απολαμβάνεις μικρές και μεγάλες διαδρομές με την ποιότητα, αξιοπιστία, ασφάλεια και καινοτομία που εξασφαλίζει η Mercedes-Benz, ειδικά όταν έχει κάποιος στα χέρια του την πλατφόρμα Mercedes Me, η οποία περιλαμβάνει ένα “πακέτο” ειδικά προσαρμοσμένων υπηρεσιών κινητικότητας, συνδεσιμότητας, service και χρηματοδότησης καθώς και εμπειρίες μιας εταιρείας που διαρκώς εξελίσσεται.

Με το καλοκαίρι να κάνει έντονη την παρουσία του και το Σαββατοκύριακο να είναι προ των πυλών, η προγραμματισμένη εξόρμησή μου σε προορισμό της Πελοποννήσου ήταν πιο κοντά από ποτέ και η προσμονή μου για τη διαδρομή με τη CLS 350 d 4MATIC ακόμα μεγαλύτερη. Έτσι, με το πρώτο φως της ημέρας και έχοντας πακετάρει τα άκρως απαραίτητα, ήμουν έτοιμος να αφήσω την καθημερινότητά μου πίσω και να απολαύσω στιγμές μακριά από την πόλη.

Στη συνέχεια και πριν επιβιβαστώ στο αυτοκίνητό μου, ρίχνοντας μια ματιά στα τελευταία email, ήρθε η στιγμή να ενεργοποιήσω το Mercedes Me app στο smartphone, το οποίο “κατέβασα” από την πρώτη στιγμή που ήρθε στα χέρια μου η νέα CLS 350 d 4MATIC. Ανοίγοντας την εφαρμογή αυτό που αντίκρισα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου μιας και ενώ ήμουν κυριολεκτικά στην άνεση του σπιτιού μου, είχα κάθε λεπτομέρεια του οχήματός μου στα χέρια μου.

Το app είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε κάθε πληροφορία να είναι άμεσα προσβάσιμη και ευανάγνωστη, με το πρώτο στοιχείο που με κέρδισε να είναι η φωτογραφία του οχήματός μου στο πάνω μέρος της εφαρμογής, μια λεπτομέρεια που αν μη τι άλλο σε κάνει να χαμογελάς. Κάτω από τη φωτογραφία υπήρχε μια πληροφορία την οποία δε θα γνώριζα μέχρι να εισέλθω στο αυτοκίνητο και αυτή είχε να κάνει με τα καύσιμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ξεκάθαρη εικόνα για το πόσα καύσιμα είχα διαθέσιμα ενώ τριγυρνούσε στο μυαλό μου η σκέψη “να πάω σε πρατήριο καυσίμων για ανεφοδιασμό”. Το ευτύχημα ήταν πως τελικά δε χρειαζόταν να βάλω καύσιμα αφού το Mercedes Me app με ενημέρωσε μέσω της ένδειξης “Fuel Level” πως είχα ακόμα αρκετά για μια απόσταση σχεδον 480 χιλιομέτρων, ενώ για να πάω και να επιστρέψω από τον προορισμό που είχα στο μυαλό μου, χρειαζόμουν σχεδόν 270 χιλιόμετρα.

Έπειτα, πριν από κάθε εξόρμηση έχω στο μυαλό μου να ελέγξω τα υγρά των φρένων και τον αέρα στα ελαστικά του οχήματος έτσι ώστε να έχω μια ασφαλή μετακίνηση. Ποτέ δεν πίστευα πως όλες αυτές τις πληροφορίες θα τις είχα διαθέσιμες κυριολεκτικά στα χέρια μου. Το app το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη CLS 350 d 4MATIC, με ενημέρωσε μέσω των ενδείξεων “Brake Fluid” και “Tires” πως τόσο τα υγρά των φρένων όσο και ο αέρας στα ελαστικά ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα ενώ η μηχανή και τα φρένα με τις ενδείξεις “Engine” και “Brake Lining” βρίσκονται σε εξίσου φυσιολογική κατάσταση. Εκείνη τη στιγμή ήταν που συνειδητοποίησα πως ακόμα βρισκόμουν καθισμένος αναπαυτικά στον καναπέ του σπιτιού και πως όλα αυτά τα βλέπω μέσα από το Mercedes Me app, που η Mercedes-Benz έχει σχεδιάσει με τρόπο που είναι κατανοητές όλες οι πληροφορίες και προβάλλονται στο χρήστη της εφαρμογής, διαπιστώνοντας το πόσο δικαιωμένος είμαι για τις επιλογές μου.

Τέλος, φτάνοντας στη στιγμή να αποχωρήσω από το σπίτι μου, με το κινητό ακόμα στα χέρια μου και μέσα στο Mercedes Me app, διαπιστώνω πως μπορώ να ενεργοποιήσω τον κλιματισμό στη CLS 350 d 4MATIC έτσι ώστε μέχρι να επιβιβαστώ και να αναχωρήσω να έχει διαμορφωθεί ένα δροσερό περιβάλλον κάνοντας την οδήγηση μια πραγματικά συναρπαστική εμπειρία. Έτσι πατώντας στο πεδίο “Pre-Heat“(1) ενεργοποίησα τον κλιματισμό, και στη συνέχεια έκανα tap στο “Door Locks” για να ξεκλειδώσουν οι πόρτες του αυτοκινήτου και στο “Trunk” για να ανοίξει ο χώρος των αποσκευών και να τοποθετήσω τη χειραποσκευή έτσι ώστε γεμάτος χαρά να επιβιβαστώ και να αναχωρήσω για να απολαύσω μια ακόμα οδηγική εμπειρία που η Mercedes-Benz μπορεί να προσφέρει.

Σημειώσεις
1. Προς το παρόν η υπηρεσία Pre-Heat δεν είναι διαθέσιμη για την χώρα μας.

Sponsored

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα