Σεισμός στην Αθήνα: Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες

Techblog.gr

Προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες σε σταθερά τηλεφωνα, αλλά και κινητά εξαιτίας του σεισμού που έγινε λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι σήμερα στην Αττική.

Αρχικά ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και σε δεύτερη φάση είναι λογικό ότι προσπάθησε να επικοινωνησει με τους οικείους του προκειμένου να μάθει αν είναι καλά με αποτέλεσμα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αλλά και σταθερής να βγουν εκτός λειτουργίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από την WIND μαθαίνουμε:
“Αμέσως μετά την εκδήλωση του ισχυρού σεισμού, παρουσιάσθηκε

πρόσκαιρη υπερφόρτωση του δικτύου η οποία διήρκησε 15’-20’ (σχηματικά «πέρναγαν» 6 κλήσεις στις 10). Μετά από αυτό το διάστημα ξεκίνησε η ομαλή και πλήρης λειτουργία, χωρίς περαιτέρω θέματα.”

Update: Μαθαίνουμε ότι μετά την στιγμή του σεισμού τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεχόντουσαν 20.000 κλήσεις ανά δευτερόλεπτο.

Η καλύτερη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η επικοινωνία μέσω ίντερνετ και των εφαρμογών στο κινητό, αν δεν το έχετε αφήσει στο σπίτι τρέχοντας προς τα έξω!

Εσείς είχατε κάποιο πρόβλημα τις προηγούμενες ώρες; Εγώ προσπάθησα να επικοινωνήσω από κινητό σε κινητό στην Αθήνα, από την Χαλκιδική όπου βρίσκομαι και δεν μπορούσα. Μετά από λίγο συνδέθηκα κανονικά. Εσείς τι κάνατε όταν έγινε ο σεισμός;

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα