Sony Xperia 1R: Το πρώτο smartphone με 5K οθόνη θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο;

Techblog.gr

Το 2015 η Sony παρουσίασε στο κοινό το πρώτο της 4K smartphone, που ακούει στο όνομα Xperia Z5 Premium. Τον Φεβρουάριο, στην MWC 2019, η Sony παρουσίασε το Xperia 1, το πρώτο smartphone με 4K HDR OLED οθόνη

και αναλογία 21:9. Τώρα νέα leaks δείχνουν ότι η εταιρεία ετοιμάζει το πρώτο κινητό με 5K οθόνη.

Οι πληροφορίες προέρχονται από ένα User Agent profile, δηλαδή από μερικά αρχεία XML τα οποία περιέχουν τεχνικές προδιαγραφές και έχουν εξαχθεί από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή. Το Sony smartphone φέρει τον αριθμό μοντέλου J8220 και έχει οθόνη με ανάλυση 5.040 x 2.160 pixels και αναλογία 21:9.

Το leak θέλει το όνομα της συσκευής να είναι Sony Xperia 1R και η εταιρεία λέγεται ότι θα το διαφημίσει ως μία μικρότερη και αναβαθμισμένη έκδοση του Xperia 1. Τον τελευταίο καιρό ακούγαμε φήμες για τον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του Xperia 2, οπότε υπάρχει η πιθανότητα αυτές να αφορούσαν το Xperia 1R.

Αν όντως κάτι τέτοιο ισχύει, τότε το Sony Xperia 1R θα έχει 6,1 ιντσών οθόνη με 899ppi πυκνότητα. Στο εσωτερικό του θα έχει τον Snapdragon 855, ωστόσο, μιας που προσφάτως ανακοινώθηκε ο SD 855+, ίσως η Sony επιλέξει να το εξοπλίσει με αυτόν.

Ο επεξεργαστής θα συνοδεύεται από τουλάχιστον 6GB μνήμη RAM και το smartphone θα τροφοδοτείται από 3.200mAh μπαταρία. Τα προηγούμενα leaks θέλουν τη συσκευή να μην έχει κλασική θύρα ακουστικών, όπως και η βασική έκδοση.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάποιες άλλες πληροφορίες και η Sony δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση. Οι φήμες θέλουν, την εταιρεία να ανακοινώνει το Sony Xperia 1R στην IFA 2019, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα