Πόσο θα κοστίσει η απεγκατάσταση του Huawei εξοπλισμού στην Αμερική;

Techblog.gr

Ο Τραμπ αποφάσισε να αποκλείσει την Huawei από την Αμερική, με την αφορμή ότι η εταιρεία απειλεί την ασφάλεια της χώρας καθώς θα μπορούσε να διαρρέει σημαντικές πληροφορίες στην κυβέρνηση της Κίνας.

Ο Geoffrey Starks, επίτροπος του FCC σε μία συνέντευξη στο CNET δήλωσε ότι η Αμερική θα πρέπει να εμποδίσει την χρήση του εξοπλισμού δικτύωσης της Huawei

για το 5G δίκτυο, παράλληλα όμως θα πρέπει να αφαιρεθεί και ο 3G και 4G εξοπλισμός που είναι ήδη εγκατεστημένος.

Ο Starks θεωρεί ότι ακόμη και ο παλαιότερος εξοπλισμός αποτελεί κίνδυνο για την Αμερική, η οποία θα πρέπει πάση θυσία να εξασφαλείσει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι ασφαλείας στα τρέχοντα δίκτα.

Το πρώτο βήμα σύμφωνα με τον Starks είναι να εξακριβωθεί πόσες εταιρείες χρησιμοποιούν τον “επικίνδυνο” εξοπλισμό του Κινεζικού κολοσσού. Σε αυτήν την ερώτηση απαντάει ένας σύλλογος της Αμερικής, σύμφωνα με τον οποίο, η Huawei έχει τροφοδοτήσει με εξοπλισμό περισσότερες από 12 εταιρείες παροχής δικτύου της Αμερικής.

Εν συνεχεία, θα πρέπει να εξεταστεί το βάθος του προβλήματος. Αυτό απαιτεί τον έλεγχο τόσο του hardware όσο και του software που ίσως χρησιμοποιούν οι πάροχοι αυτοί. Τι είδους είναι αυτος ο εξοπλισμός; Routers και servers ή μήπως το πρόβλημα επεκτείνεται μέχρι τις κεραίες; Αυτές ήταν μερικές ερωτήσεις του επιτρόπου του FCC.

Τρίτο και τελευταίο βήμα είναι η αφαίρεση του εξοπλισμού που θεωρείται επικίνδυνος. Ο ίδιος ο Starks υποστηρίζει ότι η καλύτερη λύση είναι το “ξήλωμα και αντικατάσταση” του. Οι μικρότεροι φορείς που αγόρασαν τον εξοπλισμό της Huawei θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από το FCC ώστε να πραγματοποιήσουν αυτές τις εργασίες.

Μετά από όλα αυτά φτάνουμε στο κόστος όλης αυτής της έρευνας και διαδικασίας. Όλη η διαδικασία λοιπόν, θα κοστίσει στην Αμερική από 700 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Η Huawei μετά τον αποκλεισμό αναμένει πτώση των πωλήσεων μεταξύ 40-60%, ζήτησε 1 δισεκατομμύριο δολλάρια από την Verizon για παραβιάσεις πατέντας, ανέλαβε την δημιουργία του 5G δικτύου της Ρωσσίας και μερικά laptop της εταιρείας εμφανίστηκαν στο Microsoft Store μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα