Πώς ενεργοποιώ το dark mode σε παλιό Android smartphone

20:51 9/4/2020 - Πηγή: TechBlog

Με το Android 10 η Google εισήγαγε στο λειτουργικό της ένα system wide dark mode ή dark theme. Εξαιτίας αυτού του χαρακτηριστικού, όλα τα μενού και το UI αρκετών apps γίνεται σκούρο.

Το dark theme είναι διαθέσιμο μόνο στο Android 10 και σε όσες εφαρμογές διαθέτουν το δικό τους σκούρο θέμα. Στις παλαιότερες εκδόσεις

του λειτουργικού της Google πρέπει να γίνεται χρήση τρίτης εφαρμογής ή της λεγόμενης νυχτερινής λειτουργίας, η οποία είναι κρυμμένη στις “Επιλογές για προγραμματιστές”.

Χρήση της νυχτερινής λειτουργίας που υπάρχει στο Android 9 Pie

Η Google ξεκίνησε να πειραματίζεται με το dark mode στο Android 9 Pie, στο οποίο πρόσθεσε έναν διακόπτη που ενεργοποιεί την επονομαζόμενη “Νυχτερινή λειτουργία”. Στην ουσία, είναι μία πρώιμη έκδοση του dark theme που έχει το Android 10, και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο.

Το πρώτο βήμα είναι να ενεργοποιήσουμε τις “Επιλογές για προγραμματιστές”. Οδηγίες μπορείτε να βρείτε σε αυτό τον οδηγό. Μετά, μπαίνουμε στις ρυθμίσεις, πηγαίνουμε στο “Σύστημα” και διαλέγουμε τις “Επιλογές για προγραμματιστές”.

Βρίσκουμε τη “Νυχτερινή λειτουργία”, πατάμε πάνω και διαλέγουμε το “Πάντα ενεργή”.

Αμέσως, όλο το UI θα γίνει σκούρο. Την ίδια στιγμή, όσες εφαρμογές υποστηρίζουν το dark mode θα γίνουν σκούρες.

Ενεργοποίηση dark mode στο Android 8 Oreo και παλαιότερο

Όπως είπαμε, η νυχτερινή λειτουργία είναι ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει μόνο στο Android 9 Pie. Σε Android 8 Oreo ή παλαιότερο πρέπει να εγκαταστήσουμε κάποια τρίτη εφαρμογή που ενεργοποιεί το dark theme.

Ένα πολύ καλό, αποτελεσματικό, και σταθερό app είναι το Dark Mode. Όταν το εγκαταστήσουμε, το τρέχουμε και πατάμε το “Night Mode”.

Δυστυχώς, οι τρίτες εφαρμογές ενεργοποιούν το dark theme μόνο σε όσα app το υποστηρίζουν. Οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν κλειδώσει το dark mode του UI της συσκευής στη ROM τους και είναι δυνατό να ενεργοποιηθεί μόνο μέσω εσωτερικών ρυθμίσεων. Οπότε, όλα τα μενού του smartphone παραμένουν ανοιχτόχρωμα, αλλά όσα app έχουν dark theme ενεργοποιείται αυτόματα.

Εσείς χρησιμοποιείται το dark theme;

Πώς ενεργοποιώ το dark mode σε παλιό Android smartphone - Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα