Οι πέντε καλύτερες νέες Android εφαρμογές της εβδομάδας [#21]

Techblog.gr

Μία ακόμη εβδομάδα με αρκετές νέες κυκλοφορίες έφτασε στο τέλος της. Από άποψη εφαρμογών έχουμε το Steam Chat για iOS και Android, που αν και προσφέρει αρκετές δυνατότητες συνομιλίες, του λείπουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά. Έπειτα, δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε τον Tor Browser

του οποίου κυκλοφόρησε η πρώτη σταθερή έκδοση για Android.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, πρώτο από όλα έχουμε το Eyes of Ara είναι ένα PC παιχνίδι που μόλις βγήκε για κινητά και είναι αρκετά παρόμοιο με το Myst και άλλα puzzle παιχνίδια παζλ. Από την άλλη το Daggerhood είναι ένα 2D side-scrolling platformer. Το παιχνίδι μοιάζει αρκετά με άλλα του είδους. Τέλος, το Pokémon Rumble Rush είναι το τελευταίο freemium Pokémon παιχνίδι της Nintendo, και ένας καλός time killer.

Steam Chat

Η Valve δημιούργησε μία ξεχωριστή εφαρμογή του Steam Chat η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για iOS και Android. Το app επιτρέπει να δούμε ποιος φίλος μας είναι συνδεδεμένος και τι παιχνίδια παίζει, να προσθέσουμε νέους φίλους όπως και να συνομιλήσουμε είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Επιπλέον, η Valve τόνισε ότι το Steam Chat δεν πρόκειται να μας σπάσει τα νεύρα με συνεχείς ειδοποιήσεις, Αν δεν θέλουμε να λαμβάνουμε μόνιμα ειδοποιήσεις για μηνύματα, αιτήματα, και άλλα, μπορούμε να ρυθμίσουμε να ειδοποιούμαστε για της δραστηριότητες συγκεκριμένων ομάδων ή φίλων.

Tor Browser

Ο Tor Browser είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο και η πρώτη σταθερή έκδοση για Android είναι διαθέσιμη στο Google Play Store. Το πρόγραμμα περιήγησης Tor διοχετεύει τη σύνδεση του χρήστη με το διαδίκτυο μέσω του δικτύου Tor, ενός παγκόσμιου ιστού κρυπτογραφημένων υπολογιστών.

Η δραστηριότητα του χρήστη μεταφέρεται μεταξύ των κόμβων του δικτύου Tor, πριν τελικά τα δεδομένα καταλήξουν στον προορισμό του, έτσι καταφέρνει να παραμείνει ανώνυμος. Επίσης, το δίκτυο Tor καταργεί κάθε γεωγραφικό περιορισμό και επιτρέπει στον χρήστη να επισκέπτεται οποιονδήποτε ιστότοπο αυτός επιθυμεί.

The Eyes of Ara

Το Eyes of Ara είναι ένα PC παιχνίδι που μόλις βγήκε για κινητά και είναι αρκετά παρόμοιο με το Myst και άλλα puzzle παιχνίδια παζλ. Στο Eyes of Ara o παίκτης εξερευνά, ψάχνει στοιχεία, ξεκλειδώνει μυστικά. Όσο προχωρά στην ιστορία, τόσο προχωράει η αφήγηση και βρίσκει ακόμη περισσότερα νέα στοιχεία.

Επίσης, το παιχνίδι διαθέτει εξαιρετικά γραφικά, καλό χειρισμό, επιτεύγματα και υποστηρίζει πολλές γλώσσες. Στο Steam το Eyes of Ara κοστίζει 19,99€ και η Android έκδοση 4,99€, μία αρκετά πιο προσιτή τιμή για τους οπαδούς των puzzle games.

Daggerhood

Το Daggerhood είναι ένα 2D side-scrolling platformer. Το παιχνίδι μοιάζει αρκετά με άλλα του είδους. Υπάρχουν εμπόδια, κακοί, μάχες με bosses και πολλά lava pits για να αποφύγουμε.

Ο χαρακτήρας αποκτά ένα σωρό ικανότητες οι οποίες τον βοηθούν να αποφύγει εμπόδια και να παλέψει με τα bosses. Συνολικά υπάρχουν 100 επίπεδα, πέντε bosses, πολλές προκλήσεις και πολλά άλλα στοιχεία. Το Daggerhood κοστίζει 3,29€ αλλά αυτή τη στιγμή είναι σε έκπτωση και η τιμή του βρίσκεται στα 2,19€.

Pokémon Rumble Rush

Το Pokémon Rumble Rush είναι το τελευταίο freemium Pokémon παιχνίδι της Nintendo. Πρόκειται για ένα family-friendly beat-em-up παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης αντιμετωπίζει και συλλέγει Pokémon.

Είναι ένα καλο παιχνίδι για παιδιά ή για να περάσει κανείς λίγο το χρόνο πάνω από το κινητό. Ωστόσο, δεν έχει κάποιο βάθος ώστε να δικαιολογήσουμε αρκετές ώρες gameplay όπως σε άλλα Pokémon παιχνίδια. Όπως και να έχει είναι χαριτωμένο και διασκεδαστικό για μερικές ώρες.

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα