Week in Review: Ban ΗΠΑ στη Huawei, Redmi K20, Lenovo Z6 Pro 5G, Samsung Exynos 9609

Techblog.gr

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν εξαιρετικά άσχημη για τον κόσμο της τεχνολογίας, κυρίως διότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, απαίτησε τον αποκλεισμό της Huawei από την Αμερική και τη διακοπή της συνεργασίας των εταιρειών με την κινέζική κατασκευάστρια. Κατά τα άλλα, μας απασχόλησε ιδιαίτερα η σειρά smartphones

Redmi K20, και μερικά άλλα μικρότερα νέα.

Μετά την απαίτηση του Trump για τον αποκλεισμό της Huawei, η Google είπε ότι οι υπάρχουσες συσκευές της εταιρείας θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις και να χρησιμοποιούν τα services. Εν συνεχεία, η Huawei απάντησε στην κίνηση του πλανητάρχη τονίζοντας ότι έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Android. Τελικά οι ΗΠΑ έδωσαν περιθώριο 90 ημερών σε Huawei και Google για να βρουν μία λύση στο όλο θέμα της συνεργασίας μεταξύ τους.

Φυσικά το θέμα δεν τελείωσε εκεί. Ο ιδρυτής της Huawei δήλωσε ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποτιμούν τις δυνατότητές της εταιρείας και πως δεν πρόκειται να επηρεάσουν της ανάπτυξη της.

Κάποιες εταιρείες διέκοψαν τη συνεργασία τους με την Huawei όπως η ARM και κάποιες άλλες δήλωσαν ότι δεν διακόπτουν τις σχέσεις τους με την εταιρεία όπως η TSMC. Επιπλέον, το αβέβαιο μέλλον της εταιρείας φάνηκε να επηρεάζει τις πωλήσεις της στην Ευρώπη.

Κατά τα άλλα, η Huawei δήλωσε ότι είναι θύμα της Αμερικανικής διοίκησης και ψάχνει να βρει λύση με τη Google. Επιπλέον, σκοπεύει να επικεντρωθεί στο App Gallery, ώστε να προφέρει εναλλακτική λύση στους πελάτες της, καθώς και στην ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού, του Huawei HongMeng OS, το οποίο είναι συμβατό με όλες τις Android εφαρμογές.

Οι τελευταίες σημαντικές ειδήσεις που αφορούσαν την Huawei ήταν η αφαίρεση των Mate X και P30 Pro από το Android.com, μία όχι και τόσο ικανοποιητική τεκμηρίωση του όλου θέματος από τον πλανητάρχη, και η ανταπόκριση της Κίνας που δείχνει ότι η Huawei είναι θύμα του εμπορικού πολέμου μεταξύ αυτής και των ΗΠΑ.

Ελπίζουμε να μην κουραστήκατε μέχρι εδώ, αλλά είναι καλύτερα να είσαι ενημερωμένος από το να σε πιάνουν αδιάβαστο. Πάμε τώρα στα υπόλοιπα νέα της εβδομάδας, τα οποία αφορούν τα Redmi K20, τα αδερφάκια του Lenovo Z6, μερικές πατέντες, και κάποια leaks και φήμες.

Το Redmi K20 θα έχει τουλάχιστον δύο εκδόσεις, μία βασική και μία Pro. Όσον αφορά την Pro έκδοση, διέρρευσε φύλλο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δείχνει τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές, θα έχει 48MP κάμερα και 960fps slow motion, ενώ είδαμε και ένα νέο render που μας αποκάλυψε περισσότερα για τον σχεδιασμό της. Από εκεί και πέρα, και οι δύο συσκευές θα έχουν pop-up selfie camera, 4.000mAh μπαταρία, notch-less οθόνη, UD fingerprint scanner 7ης γενιάς, DC Dimming και Game Turbo 2.0. Ενώ η μικρή έκδοση θα έρχεται με Snapdragon της σειράς 700 και η τιμή τις Pro θα ξεκινά από 340 ευρώ.

Στα άλλα νέα, η σειρά Lenovo Z6 απέκτησε μία νέα προσθήκη, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθεί και τρίτο smartphone. Η νέα προσθήκη είναι το Lenovo Z6 Youth Edition με Snapdragon 710, 4.050mAh μπαταρία και τιμή από 156€, και σύντομα θα κυκλοφορήσει το Lenovo Z6 Pro 5G που πιθανότητα θα διάφανη πλάτη και τις ίδιες κάμερες με την Pro έκδοση.

Συνεχίζοντας με άλλες συσκευές, το Redmi 7A θα έχει 5,4 ίντσες οθόνη, μονή πίσω κάμερα, 4GB RAM, Snapdragon 439 και 4.000mAh μπαταρία. Το Samsung Galaxy Note 10 θα έχει διπλή selfie κάμερα σε punch hole και κάθετη διάταξη στις πίσω κάμερες.

Επιπλέον, το Samsung Galaxy A70s θα είναι το πρώτο smartphone με των 64MP αισθητήρα ISOCELL Bright GW1, το Samsung Galaxy A10e πήρε πιστοποίηση FCC και αναμένεται να έχει 3.000mAh μπαταρία και Helio P22. Παραμένοντας στη Samsung για λίγο, η εταιρεία ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή αισθητήρα με 5x οπτικό ζουμ και 5 χιλιοστά πάχος, και παρουσίασε τον Samsung Exynos 9609 που θα έχει ARM Mali-G72 MP3, θα υποστηρίζει βίντεο 4k στα 60fps και LPDDR4.

Κατά τα άλλα, τα iPhone 2019 θα έχουν στα σίγουρα τετράγωνο πλαίσιο στις κάμερες, θα είναι συνολικά 11 διαφορετικά μοντέλα, και χάρη σε ένα μαζικό leak μάθαμε μερικές ακόμη πληροφορίες για τις συσκευές. Τα Honor 20 και Honor 20 Pro ανακοινώθηκαν επίσημα κι εμείς κάνουμε ένα διαγωνισμό με δώρο ένα Honor 20 lite.

Κλείνουμε τα πιο ενδιαφέροντα λάθη εταιρειών σε βάρος των χρηστών. Η Google αποθήκευε τους κωδικούς χρηστών στη G Suite σε αρχεία plain text εδώ και 14 χρόνια, και το Spotify έκανε επαναφορά τους κωδικούς χρηστών διότι εντόπισε ύποπτες δραστηριότητες, σύμφωνα με το ίδιο πάντα.

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα