Οι δημοφιλέστερες εφαρμογές Android είναι ευπαθείς σε επιθέσεις!

Μεγάλη προσοχή σε όλους τους χρήστες Android συνιστά μία νέα έρευνα, καθώς οι δημοφιλέστερες εφαρμογές είναι ευπαθείς σε επιθέσεις. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών για ευπάθειες Oversecured υπάρχει ένα πολύ σοβαρό bug σε παλαιότερη έκδοση του Google Play

Core Library.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όποια εγκατεστημένη εφαρμογή χρησιμοποιεί το Google Play Core Library να μπορεί να εκτελέσει κώδικα στο πλαίσιο οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής που βασίζεται στην εν λόγω ευάλωτη έκδοση βιβλιοθήκης. Τα προβλήματα που μπορεί να φέρει η χρήση παλαιάς έκδοσης είναι πολλά, μερικά εκ των οποίων:

Εισαγωγή κώδικα σε εφαρμογές τραπεζών για πρόσβαση σε διαπιστευτήρια και ταυτόχρονη πρόσβαση στα SMS για πρόσβαση στους κωδικούς ταυτότητας δύο παραγόντωνΕισαγωγή κώδικα σε εταιρικές εφαρμογές για πρόσβαση στους εταιρικούς πόρουςΕισαγωγή κώδικα σε εφαρμογές κοινωνικών δικτύων για κατασκοπία του θύματος αλλά και πρόσβαση στην τοποθεσία για παρακολούθηση της συσκευήςΕισαγωγή κώδικα σε εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων για πρόσβαση σε όλα τα μηνύματα και αποστολή μηνυμάτων εκ μέρους του θύματος

Κάποιες από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές Android παραμένουν ευπαθείς, όπως το Google Chrome, το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Booking. Μετά την δημοσίευση της έρευνας της εταιρείας Oversecured οι εφαρμογές Viber, Booking και Cisco Teams ανανέωσαν τις βιβλιοθήκες των εφαρμογών τους και πλέον δεν αποτελούν κίνδυνο.

Όμως, ακόμα πολλές εφαρμογές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την επικίνδυνη έκδοση, οπότε πρέπει να προσέχετε. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες εφαρμογές να ενημερώσουν τα libraries τους, καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρή ευπάθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα