Η.Π.Α και Κίνα έρχονται σε σύμφωνία για τη ZTE

Techblog.gr

Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal η ΖΤΕ θα συνεχίζει να προμηθεύεται με εξαρτήματα από εταιρείες των Η.Π.Α, μιας και όπως υποσχέθηκε ο Donald Trump, ο αποκλεισμός των επτά ετών θα πάψει να ισχύει, με την προϋπόθεση πως η εταιρεία θα κάνει αλλαγές στα μέλη της διοίκησης και θα πληρώσει ακόμα περισσότερα πρόστιμα.

Η ZTE

είχε κατηγορηθεί πως προμήθευε παράνομα το Ιράν και τη Βόρειο Κορέα με επεξεργαστές της Qualcomm, κάτι που φυσικά ήταν παράνομο και για αυτό το λόγο η Κυβέρνηση των Η.Π.Α επέβαλλε πρόστιμο 900 εκ. δολαρίων και επταετή αποκλεισμό της ZTE για συνεργασίες της με εταιρείες των Η.Π.Α. Η εταιρεία όχι μόνο πλήρωσε το τεράστιο πρόστιμο αλλά η Αμερικάνικη Επιτροπή Εμπορίου επέβαλε χρηματικά πρόστιμα σε τριανταπέντε εργαζομένους που προέβησαν στις συγκεκριμένες παράνομες πράξεις.

Έτσι, ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Donald Trump, ήρθε σε συμφωνία με την Κίνα για να αρθεί ο αποκλεισμός που θα οδηγούσε τη ZTE στη χρεοκοπία, ενώ διαψεύστηκε πως η υπόθεση με τη ZTE ήταν ένα μέσο πίεσης των Η.Π.Α στην Κίνα σε θέματα εμπορικών συμφωνιών, όπου σύμφωνα με φήμες, θα χρησιμοποιούταν σα “χαρτί” διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Έτσι, φαίνεται πως η ZTE θα συνεχίσει να συνεργάζεται με εταιρείες των Η.Π.Α κάνοντας αλλαγές σε όλους τους τομείς της διοίκησης της εταιρείας, ενώ η θέληση της ZTE για τη συνέχιση της συνεργασίας με τις Η.Π.Α αποτυπώνεται και στην πρόθεση του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping να καταργήσει τους φόρους στα Αμερικανικά γεωργικά προϊόντα, σε μια προσπάθεια να αμβλύνει την πίεση και τις κυρώσεις από τις Η.Π.Α στην Κίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα