H Τουρκία μπλοκάρει και την πρόσβαση στο YouTube

Μια μέρα μετά τη δικαστική απόφαση που ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας να άρει την απαγόρευση του Twitter, η τουρκική αρχή τηλεπικοινωνιών ΤΙΒ δήλωσε ότι πήρε μέτρα και κατά του YouTube. Η απόφαση ήρθε μετά την διαρροή στο YouTube ηχητικού μηνύματος ανάμεσα σε Τούρκους αξιωματούχους που συζητούσαν την κατάσταση στη Συρία.

Στη συνομιλία συμμετείχαν ο Τούρκος επιτελάρχης,

ο δεύτερος σε τάξη του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων και ο υπουργός Εξωτερικών.

Με σημερινή γραπτή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η διαρροή της συνομιλίας αποτελεί «ελεεινή επίθεση» κατά της εθνικής ασφάλειας και ότι αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτήν θα αντιμετωπίσουν την αυστηρότερη τιμωρία. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ορισμένα από τα τμήματα της συνομιλίας έχουν παραποιηθεί.

Φαίνεται πως ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να κάνει αυτό που «υποσχέθηκε» την προηγούμενη εβδομάδα, να ξεριζώσει δηλαδή το Twitter, το YouTube, το Facebook και όποιον άλλον μπει εμπόδιο στο δρόμο του. Αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα καταφέρουν οι χρήστες του να παραβλέψουν την απαγόρευση και να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο YouTube όπως έκαναν και με το Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα