iPhone XR: Θα είναι το δημοφιλέστερο Apple smartphone τους επόμενους μήνες;

Techblog.gr

Η Apple ανακοίνωσε τρία νέα iPhones για φέτος, τα XS, XS Max και XR. Οι δυο πρώτες συσκευές αποτελούν τους κυρίους high-end εκπροσώπους του κατασκευαστή, ενώ το τελευταίο είναι μια ελαφρώς πιο οικονομική λύση, με το αρχικό ποσό καταβολής βέβαια να ανέρχεται στα 929 ευρώ.

Το iPhone

XR ενσωματώνει ίδιο επεξεργαστή (A12 Bionic), ίδια κυρία κάμερα (12 Megapixel) και ίδια σχεδιαστική γραμμή με τα δυο «αδέλφια» του. Όμως, η οθόνη των 6.1 ιντσών υστερεί αισθητά σε ανάλυση (αποδίδει μόλις 326 ppi), ενώ στα υλικά κατασκευής (μεταξύ άλλων) έχει επιλεχθεί το αλουμίνιο έναντι του ατσαλιού. Οι παραπάνω λόγοι είναι οι κύριες αιτίες του μειωμένου ποσού αγοράς, αν και εκείνο παραμένει τσιμπημένο. Όπως και να έχει όμως, η συσκευή μάλλον θα είναι και η δημοφιλέστερη της Apple για την χρόνια που έρχεται, άσχετα αν μοιράζεται πολλά κοινά χαρακτηριστικά με προκατόχους του έως και οκτώ χρόνια πίσω.

Σύμφωνα με τον έμπειρο αναλυτή Ming-Chi Kuo, η Apple αναμένεται να κλείσει την χρόνια με 83 εκατομμύρια αποστολές iPhones ανά την υφήλιο. Ο ίδιος τονίζει πως το πιο δημοφιλές θα είναι το iPhone XR που θα ηγείται των αποστολών. Μάλιστα, λόγω της υψηλής ζήτησης για το smartphone, ο Kuo αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να δώσει το τωρινό νούμερο (λίγο καιρό πριν έκανε λόγο για 75 με 80 εκατομμύρια αποστολές). Επιπλέον, η ζήτηση για το XR αναμένεται να μειωθεί μόνο κατά 30% μέσα στους πρώτους μήνες του 2019. Μπορεί ο αριθμός αυτός να ακούγεται υψηλός, όμως στην πραγματικότητα είναι αρκετά αισιόδοξος, αφού ο μέσος όρος «πτώσης» του ενδιαφέροντος για νέα smartphones κυμαίνεται στο 40%.

Εν κατακλείδι, το iPhone XR θέτει υποψηφιότητα για τον τίτλο του δημοφιλέστερου smartphone της Apple φέτος και του χρόνου. Φαίνεται πως το design που γνωρίσαμε με την έλευση του iPhone X, ο ισχυρός επεξεργαστής και η ικανότατη κάμερα θα αντισταθμίσουν την χαμηλή ανάλυση οθόνης, τουλάχιστον στα μάτια των καταναλωτών. Στο μέλλον θα μάθουμε περισσότερα για την πορεία του iPhone XR στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα