iPhone 5c, Οι μισές πωλήσεις προέρχονται από πρώην κατόχους Android smartphone

Το iPhone 5c, σύμφωνα με τελευταία έρευνα, έχει αποδειχθεί πολύ πιο δημοφιλές από το iPhone 5s στην κατηγορία των χρηστών που έχουν ένα μέσο εισόδημα, και έχει προσελκύσει πελάτες που χρησιμοποιούν συσκευές της Apple για πρώτη φορά και προέρχονται από το οικοσύστημα του Android. Τα στοιχεία δείχνουν πως το 40% των αγοραστών του iPhone 5c

εισπράττουν ένα μέσο εισόδημα το χρόνο, ενώ σε ποσοστό 20% ανέρχονται οι αγοραστές της ίδιας εισοδηματικής κατηγορίας οι οποίοι αγόρασαν το iPhone 5s. Τα παραπάνω προκύπτουν από μια νέα αναφορά της εταιρείας Kantar Worldpanel, που κατέγραψε τις πωλήσεις smartphone για τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2013.

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως η ηλικία των πελατών που στράφηκαν στο iPhone 5c δείχνει να αυξάνεται, φτάνοντας στα 38 έτη, ενώ οι αγοραστές του iPhone 5s, για το διάστημα αυτό, να είναι ηλικίας 34 ετών, δείχνοντας πως αυτό οφείλεται στο ότι χρήστες Android της ηλικίας αυτής, προτίμησαν το iPhone 5c από το να επενδύσουν σε κάποια άλλη συσκευή, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας.

Επιπλέον, περίπου οι μισοί από τους χρήστες που προτίμησαν το iPhone 5c ήταν πρώην κάτοχοι Android smartphone των Κορεατικών ανταγωνιστών της Apple όπως η Samsung και η LG, ενώ όσον αφορά το iPhone 5s, το 80% των πελατών που προέβησαν στην αγορά του, ήταν ήδη κάτοχοι iPhone οι οποίοι απλά αναβάθμισαν το smartphone τους με τη νέα συσκευή της Apple.

Η ίδια έρευνα εστιάζεται στο ότι η επιρροή των νέων συσκευών της Apple δεν έχει μέχρι στιγμής την επιρροή στο μερίδιο αγοράς της Apple, στο βαθμό που είχε το iPhone 5 όταν κυκλοφόρησε και αυτό οφείλεται πιθανόν στο ότι τα iPhone 5s και 5c αποτελούν βελτιωμένες εκδόσεις του iPhone 5 και όχι κάποια εντελώς καινούργια κυκλοφορία, κάνοντάς τους πιο διστακτικούς στο να προβούν σε μια τέτοια αγορά.

Επίσης, η έρευνα έδειξε πως οι πωλήσεις του iOS για το διάστημα αυτό, καλύπτουν το 16% των πωλήσεων smartphone στην Ευρώπη, το 61% των πωλήσεων smartphone στην Ιαπωνία, το 35% στην Αυστραλία, το 16% στην Κίνα και το 41% στις ΗΠΑ, ποσοστά τα οποία μπορεί να ήταν μεγαλύτερα εαν η Apple είχε κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone παρακάμπτωντας την κυκλοφορία του 5s και 5c.

Keywords
Τυχαία Θέματα