iPhone 12: Θετικά για τον καταναλωτή θα επηρεάσει τις τιμές η χρήση OLED πάνελ

Η Apple ετοιμάζει την κυκλοφορία αρκετών smartphones φέτος, και η αρχή έγινε με το iPhone SE 2020. Πλέον, τα leaks, οι φήμες, και οι αναφορές, έχουν επικεντρωθεί για τα καλά στα επερχόμενα iPhone 12, τα οποία αναμένεται να είναι συνολικά πέντε.

Τα φετινά μοντέλα

Όλα τα iPhone 12 θα έχουν

OLED οθόνες και τον νέο A14 5nm επεξεργαστή, ενώ στη σειρά θα υπάρχουν 5G εκδόσεις. Το μεγαλύτερο μοντέλο θα είναι το iPhone 12 Pro Max με οθόνη 6,7 ιντσών, θα υπάρχουν δύο μοντέλα με οθόνες 6,1 ιντσών και ένα μικρό με οθόνη 5,4 ιντσών. Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε ακόμα τα ονόματα τους, αλλά κάποια από αυτά θα είναι high-end και ένα μόνο θα είναι budget smartphone.

Οι προμήθειες και οι πωλήσεις

Πρόσφατα, έγιναν γνωστά μερικά στοιχεία τα οποία αφορούν τις τιμές εκκίνησης των iPhone 12. Μιλώντας στο The Elec, ο Lee Chung-hoon της UBI Research, ανέφερε ότι τα επερχόμενα smartphones της Apple θα έχουν νέα OLED πάνελ.

Η εταιρεία του Lee Chung-hoon προβλέπει πτώση στις πωλήσεις των iPhone μέσα στο 2020, από 200 εκατομμύρια που πουλούσαν συνήθως στα 120 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά, με δεδομένο ότι τα νέα μοντέλα θα έχουν OLED οθόνες θα ενισχύσουν τις πωλήσεις. Μάλιστα σημειώνει ότι οι μισές πωλήσεις θα προέρχονται από τα iPhone 12.

Τα 80 εκατομμύρια OLED πάνελ θα προέρχονται από τη Samsung. Έπειτα, ακολουθούν η LG που ενδεχομένως θα προμηθεύσει την Apple με περίπου 12 εκατομμύρια μονάδες και η ΒΟΕ που αναμένεται να προσφέρει περίπου 8 εκατομμύρια.

Οι τιμές

Σε μία προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων, η Apple θα προσφέρει περισσότερα OLED iPhones στο εύρος τιμής των 750 δολαρίων Αμερικής, μία τιμή που αναμένεται να έχει το 5,4 ιντσών iPhone 12.

Για να πετύχει χαμηλότερες τιμές, η Apple θα χρησιμοποιήσει φθηνότερα parts, ενώ οι οθόνες θα βοηθήσουν στην αισθητή μείωση τους. Το κόστος των οθονών αυξάνεται δραστικά από τα επιπλέον στρώματα αφής. Οπότε, ίσως τα νέα iPhone έχουν οθόνες με λιγότερα στρώματα αφής με αποτέλεσμα τη μείωση στις τιμές εκκίνησης.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, οι τιμές για τα μέχρι τώρα γνωστά iPhone 12 αναμένεται να διαμορφωθούν στα 700-750 δολάρια Αμερικής για το βασικό μοντέλο των 5,4 ιντσών, 999 δολάρια Αμερικής για το 12 Pro που θα έχει οθόνη 6,1 ιντσών, και 1099 δολάρια Αμερικής για το τεράστιο 12 Pro Max με την 6,7 ιντσών οθόνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα