Samsung Galaxy S20 Ultra: Ίσως να μη μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα της εστίασης

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα παράπονα των χρηστών στα forum της Samsung αυξάνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την εστίαση η κάμερα των Galaxy S20 Ultra. Η εταιρεία έχει υποσχεθεί fix με κάποια επερχόμενη ενημέρωση, αλλά μπορεί τελικά το συγκεκριμένο

πρόβλημα να είναι μόνιμο…

Ο μεγάλος φακός του Galaxy S20 Ultra μπορεί να έχει τη δύναμη να προσφέρει τρομερό ζουμ και λεπτομέρεια, αλλά ίσως είναι και ο υπαίτιος για τα προβλήματα. Σύμφωνα με έναν moderator του forum της Samsung Νοτίου Κορέας ο φακός της συσκευής είναι σχεδιασμένος ώστε να έχει μικρότερο πεδίο βάθους και μεγαλύτερο μήκος εστίασης, τουλάχιστον 10 εκατοστών.

Ενδιαφέρει επίσης: Χρήστες OnePlus 8 Pro παραπονιούνται για προβλήματα με πράσινες οθόνες

Επειδή ακριβώς το μήκος εστίασης της συσκευής καθορίζεται από τις προδιαγραφές του ίδιου του φακού, είναι πολύ δύσκολο να διορθωθεί κάτι τέτοιο με updates στην κάμερα. Αυτό δεν είναι κάτι που επηρεάζει τους χρήστες των Galaxy S20 και S20+, καθώς η κύρια κάμερα αυτών των συσκευών έχει από μόνη της μικρότερο μήκος εστίασης.

Με λίγα λόγια, φαίνεται πως αν δεν καταφέρει να κάνει κάτι μαγικό η Samsung στο software, οι χρήστες του Galaxy S20 Ultra θα πρέπει να ζήσουν με αυτόν τον περιορισμό. Στις υπόλοιπες συνθήκες και αν το αντικείμενο δεν είναι αρκετά στον φακό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όμως και μόνο που υπάρχει τέτοιος περιορισμός σε συσκευή των 1400 Ευρώ η πίστη των καταναλωτών κλονίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα