iOS, η μειωση του μεριδίου αγοράς δεν ανησυχεί την Apple

Σε σημερινά νέα που βγήκαν στη δημοσιότητα από την εταιρεία International Data Corporation (IDC) αναφέρουν πως το μερίδιο αγοράς του τρίτου τριμήνου για το iOS μειώθηκε στο 12,9% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2012 που ανερχόταν στο 14,4%. Παρά τη μείωση αυτή, δε φαίνεται να υπάρχει κάποια ανησυχία για την Apple

για ορισμένους λόγους.

Η Apple δεν ανταγωνίζεται άμεσα με το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς του Android μιας και το Android προσφέρεται σε συσκευές με μεγάλο εύρος τιμών, ξεκινώντας από Android κινητά χαμηλού κόστους μέχρι αυτά που είναι ακριβά, και τα οποία αποτελούν τον ανταγωνισμό της Apple, αφού, για παράδειγμα, σύμφωνα με τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία της Samsung, το μεγαλύτερο κέρδος της, προέρχεται από τις πωλήσεις των Android συσκευών χαμηλότερου κόστους. Επιπλέον, ενώ το μερίδιο αγοράς μειώθηκε, αυξήθηκαν τα έσοδα από τις παραγγελίες στα 33,8 εκατομμύρια δολλάρια από τα 26,9 που ήταν το αντίστοιχο ποσό για την ίδια χρονική περίοδο το 2012.

Ένας επιπλέον λόγος είναι το γεγονός πως οι υποψήφιοι αγοραστές iPhone περίμεναν την κυκλοφορία των iPhone 5s και iPhone 5c, που συνέπεσε με το τέλος του τριμήνου αυτού, και αυτό φάνηκε στο ότι την εβδομάδα της κυκλοφορίας τους, σημειώθηκαν 9 εκατομμύρια πωλήσεις. Τέλος, στο τρίμηνο αυτό, η μέση τιμή πώλησης ενός Android κινητού έφτασε τα 268 δολλάρια ενώ αυτή του iPhone στα 635 δολλάρια, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών που δόθηκαν με επιδοτήσεις απο τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα