Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Ανάπτυξη σε μια Oικονομία σε Ύφεση

20:16 12/11/2013 - Πηγή: PC Nea
Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 11ο ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με θέμα: «Η ΕΚΕ στο Προσκήνιο: Επανασχεδιάζοντας το Μέλλον» που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2013, στο ξενοδοχείο Athens Ledra Marriott.

Στο σημερινό, συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι εταιρείες οφείλουν να λειτουργήσουν αντιμετωπίζοντας το παρόν ενώ σχεδιάζουν το μέλλον
με ένα νέο πρωτοποριακό τρόπο ώστε να διασφαλίσουν τις ευκαιρίες για δημιουργία βιώσιμης ανάπτυξης τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Δυναμικές ηγεσίες καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους σε πρωτοποριακές συνεργασίες και να αναλάβουν δράση για τη δημιουργία της επιχείρησης του μέλλοντος.

Το φετινό συνέδριο θα προσφέρει την ευκαιρία συμμετοχής σε ένα ευρύτερο διάλογο για την ανάγκη εφαρμογής εθνικής στρατηγικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τη συμβολή στην διεύρυνση και ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής πολιτικής για την εταιρική κοινωνική ευθύνη στη χώρα μας και την εφαρμογή των διεθνών προτύπων στο πλαίσιο αυτό. Κεντρικός ομιλητής είναι ο Richard Howitt, Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εκπρόσωπος για θέματα ΕΚΕ, επίσης, ο Jan Noterdaeme, Σύμβουλος Εξωτερικών Σχέσεων του δικτύου ΕΚΕ Ευρώπης, θα αναφερθεί στις εξελίξεις σε ότι αφορά τις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις επιχειρήσεις και τον τρόπο που αναπτύσσουν συλλογικές, αποτελεσματικές αλλά και καινοτόμες πρακτικές ΕΚΕ. Η καινοτομία που εκφράζεται με νέες προσεγγίσεις σε κρίσιμα ζητήματα όπως η ενίσχυση της απασχόλησης, η περιβαλλοντική προστασία και διαχείριση, η αύξηση της διαφάνειας και του διαλόγου με τους συμμετόχους.

Η ανάπτυξη – σε μία οικονομία που βρίσκεται σε ύφεση – είναι στο επίκεντρο. Η ευθυγράμμιση των προγραμμάτων της ΕΚΕ με τις εθνικές προτεραιότητες και τους στόχους για το 2020 θα είναι ένα βασικό εργαλείο διαμόρφωσης νέων επιχειρηματικών προτύπων και σημαντικών ωφελειών τόσο για την κοινωνία όσο και για τις επιχειρήσεις. Κεντρικός ομιλητής είναι ο Victor Kjaer, Γενικός Διευθυντής, Danish Business Authority, ο οποίος ως επικεφαλής του σχεδιασμού στρατηγικής ΕΚΕ της Δανίας, μεταφέρει την πολύτιμη εμπειρία ενός από τα πλέον αναγνωρισμένα για την αποτελεσματικότητά τους σχέδια εφαρμογής ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ΕΚΕ σε εθνικό επίπεδο.

Την εμπειρία τους από την εφαρμογή συγκεκριμένων πρακτικών και προγραμμάτων που υλοποιούν και συμμετέχουν θα μεταφέρουν οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τις εταιρίες AB Βασιλόπουλος, Αθηναϊκής Ζυθοποιία, Citibank, Diageo, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελληνικά Πετρέλαια, Interamerican, Johnson & Johnson - Janssen-Cilag, Παπαστράτος, Siemens, Titan, Vodafone, αλλά και ο Δήμος Αθηναίων, η ΜΚΟ Praksis και η WWF Ελλάς θα συμμετέχουν σε ένα διαφορετικό διάλογο και δικτύωση στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων έχουν προσκληθεί επίσης να συμμετέχουν εμβαθύνοντας το διάλογο για τον ρόλο και τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στη διαμόρφωση και εφαρμογή ενός νέου επιχειρηματικού, αλλά και κοινωνικό-οικονομικού μοντέλου υπεύθυνης και βιώσιμης λειτουργίας και ανάπτυξης ώστε να διασφαλίζεται τόσο η βιωσιμότητα όσο και η ικανότητα παραγωγής αξίας για όλους στο μέλλον.

Το συνέδριο «Η ΕΚΕ στο Προσκήνιο: Επανασχεδιάζοντας το Μέλλον» σας τοποθετεί στο κέντρο της συζήτησης και σας παρέχει τις πληροφορίες ώστε η ΕΚΕ να γίνει σημαντική ως ιδέα, επιτυχέστερη στην πραγματοποίηση της και πολυτιμότερη για τους απλούς ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Σίμος Αναστασόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μέσα στην σημερινή κρίση και την συνεχιζόμενη ύφεση δεν αρκεί μόνο η στροφή στην εξωστρέφεια και την καινοτομία για να εξασφαλιστεί βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας. Απαιτείται και μια κοινωνική συναίνεση που διευκολύνεται από την ανάπτυξη δράσεων με ευρύτερο κοινωνικό όφελος. Οι υπεύθυνες επιχειρήσεις με μακρόπνοο όραμα αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα αυτή και το Επιμελητήριο πρωτοστατεί στην προσπάθεια για ανάπτυξη καινοτόμων και αποτελεσματικών πρακτικών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Το συνέδριο πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τα προγράμματα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εκδηλώνεται με την υποστήριξη και τη συμβολή τους στην αποτελεσματική διεξαγωγή του σημαντικού αυτού συνεδρίου που ήδη έχει γίνει θεσμός στη χώρα μας.

Χορηγοί του συνεδρίου είναι οι: AMGEN, CITIBANK, VODAFONE και υποστηρικτές οι: AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ABBOTT, COCA-COLA ΤΡΙΑ ΕΨΙΛΟΝ, DIAGEO, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, INTERAMERICAN, MICROSOFT, ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, SIEMENS.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, KATHIMERINI.GR, GLOBAL SUSTAIN, GREEN BUSINESS, BUSINESS PARTNERS, BUSINESS PARTNERS ONLINE, SBC.
Keywords
Τυχαία Θέματα