Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει τη χρήση 5G εξοπλισμού από την Huawei

Techblog.gr

Οι αρχές ασφαλείας της Νέας Ζηλανδίας μπλόκαραν από τηλεπικοινωνιακό πάροχο να προμηθευτεί εξοπλισμό για το επερχόμενο 5G δίκτυο του από την Huawei, με το γεγονός να αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα για τον μεγαλύτερο πάροχο δικτυακού εξομπλισμού στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η νεοζηλανδέζικη εταιρεία Spark New Zealand δήλωσε χθες ότι δεν θα χρησιμοποιήσει υλικοτεχνικό

εξοπλισμό από την Huawei ύστερα από παρέμβαση της Κυβερνητικής Υπερσίας Ασφαλείας Τηλεπικοινωνιών της Νέας Ζηλανδίας ( New Zealand’s Government Communications Security Bureau, GCSB ). Ο διευθυντής της GCSB, Andrew Hampton, δήλωσε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι “αναγνωρίστηκε ένας σημαντικός κίνδυνος ασφάλειας δικτύου “ όταν εξέτασαν το πλάνο της Spark.

Η Huawei παρέχει δικτυακό εξοπλισμό σε όλους τους κύριους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη ενώ τον Φεβρουάριο είχε ανακοινώσει ότι θα επενδύσει 3 δις λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα, όμως, καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Αυστραλία έχουν απαγορέψει την εταιρεία να πουλήσει 5G εξοπλισμό στο εσωτερικό τους, ενώ ίδιες οι ΗΠΑ προέτρεψαν όλους τους συμμάχους τις να σταματήσουν την χρήση τεχνολογίας από την Huawei.

Ένας εκπρόσωπος της Huawei New Zealand δήλωσε ότι “εξετάζουμε την κατάσταση και εργάζομαστε με την Spark για να βρούμε μία λύση “. Μέχρι οποιονδήποτε νεότερο, φαίνεται πάντως ότι πολλές χώρες ακολουθούν την κατεύθυνση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα