Η Google ενεργοποίησε το Battery Saver όταν η μπαταρία φτάνει στο 99% στο Android Pie κατά λάθος

Techblog.gr

Πολλοί ήταν οι χρήστες του Reddit που κοινοποίησαν πρόβλημα σε smartphone με λειτουργικό σύστημα Android 9.0 Pie, σύμφωνα με το οποιο η ρύθμιση για την εξοικονόμηση μπαταρίας ήταν ενεργοποιημένη να ξεκινάει μόλις η μπαταρία έπεφτε στο 99%, με την απάντηση της Google να είναι άμεση.

Η επιλογή “Battery Saver” μπορεί να ρυθμιστεί από το χρήστη να ενεργοποιείται όταν η μπαταρία πέφτει στο 75%, με χρήστες των smartphone με λειτουργικό σύστημα Android 9.0 Pie να παρατηρούν ότι είναι ενεργοποιημένη στο 99%, κάτι το οποίο δεν είναι φυσιολογικό. Τα smartphone που επηρεάστηκαν ήταν τα Pixel Phone, Essential Phone, Nokia 7+ (Android Pie beta) και OnePlus 6 (Android Pie beta), με τα παράπονα των χρηστών να είναι πάρα πολλά.

Η απάντηση από τη Google ήταν άμεση μέσω εκπρόσωπού της στην κοινότητα των Pixel smartphone στο Reddit, όπου ανέφερε πως η αλλαγή αυτή έγινε κατά λάθος μιας και σε εσωτερικές δοκιμές για το Battery Saving mode η λειτουργία με αυτήν την αλλαγή έγινε διαθέσιμη σε περισσότερους χρήστες από όσους ήταν το προβλεπόμενο από λάθος της ίδιας της Google, και πως πλέον το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί.

Keywords