Η Samsung ετοιμάζει in-display αισθητήρα αποτυπωμάτων που θα αλλάζει μέγεθος;

19:14 9/6/2018 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Οι ψηφιακοί αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων που θα είναι ενσωματωμένοι στην οθόνη αναμένεται να είναι το επόμενο βήμα στα smartphone και η Samsung καταχώρησε πατέντα σχετικά με το συνδυασμό in-display αισθητήρα αποτυπωμάτων με ένα νέο home και back πλήκτρο, με τρόπο λειτουργίας που δεν έχουμε ξαναδεί.

Πιο συγκεκριμένα, τα κουμπιά θα βρίσκονται πίσω από την οθόνη αλλά οι χρήστες θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με την οθόνη για την πραγματοποίηση

εντολών οι οποίες παλιότερα θα εκτελούνταν με τη χρήση hardware ή capacitive κουμπιών. Αυτό που προκαλεί απορία είναι το ότι οι χρήστες θα μπορούν να αλλάζουν το μέγεθος του μέσω software για να αυξάνουν ή να μειώνουν το μέγεθος του αισθητήρα ανάλογα με το τι τους εξυπηρετεί.

Η συγκεκριμένα πατέντα αναφέρει πως ο συνδυασμός των κουμπιών θα μπορούσε να τους δώσει πολλαπλές λειτουργίες όπως την ενεργοποίηση της κάμερας, εφαμοργή για πληρωμές μέσω smartphone αλλά και ενεργοποίηση ενός ψηφιακού βοηθού. Επίσης, αλλαγές αναμένονται και στην αναλογία οθόνης-συσκευής η οποία θα φτάνει το 90%, τη στιγμή που η συγκεκριμένη αναλογία στο Galaxy S9 είναι στο 84.2%.

Είναι άγνωστο το πότε και αν θα υλοποιηθεί το συγκεκριμένο project αλλά μπορούμε να γνωρίζουμε το τι περιλαμβάνουν τα πλάνα της Samsung για την κυκλοφορία των επόμενων συσκευών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα