Η Microsoft ξεπέρασε την Apple και έγινε η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στις Η.Π.Α

Techblog.gr

Η Microsoft κατάφερε να ξεπεράσει, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, σε χρηματιστηριακή αξία την Apple και έτσι έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία στις Η.Π.Α, μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες από τη στιγμή που η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία

των Η.Π.Α με αξία 1 τρισ. δολάρια.

Η μεγαλύτερη εταιρεία σε χρηματιστηριακή αξία στις Η.Π.Α δεν είναι πλέον η Apple μιας και η Microsoft την ξεπέρασε κατά ένα δισ. δολάρια φτάνοντας την αξία της στα 813 δισ. δολάρια. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως η Apple έφτασε τη χρηματιστηριακή αξία της στο ένα τρισ. δολάρια στις αρχές Αυγούστου και έγινε η πρώτη εταιρεία των Η.Π.Α που κατάφερε κάτι τέτοιο, με την Amazon να καταφέρνει το ίδιο λίγες ημέρες αργότερα.

Από τότε πέρασαν αρκετές εβδομάδες και οι πωλήσεις των νέων και πολύ ακριβών iPhone Xs, Xs Max και XR μαζί με τις υπηρεσίες iCloud και Apple Music, έφεραν την Apple όχι μόνο κάτω από το ρεκόρ που πέτυχε, αλλά κάτω από τη Microsoft για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, με τη δημοφιλή εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τα Windows να αποδίδει καλύτερα.

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft πηγαίνει καλά με τις Azure cloud υπηρεσίες και το μοντέλο με τις συνδρομές για το Office 365, ενώ και στον τομέα των video games οι προβλέψεις δίνουν πολύ θετικό κλίμα αναφορικά με το XboX All Access που παρέχει πρόσβαση σε πάρα πολλά video games για τη δημοφιλή κονσόλα της Microsoft.

Το τελευταίο τρίμηνο του έτους αναμένεται με ανυπομονησία μιας και η Apple κυκλοφόρησε τα νέα iPad Pro, Mac mini, και MacBook Air, ενώ η συνεργασία της με την Amazon για την πώληση των προϊόντων της αναμένεται να την ενδυναμώσει, κάτι που θα φανεί στο κλείσιμο του έτους σχετικά με το αν τελικά η Microsoft θα παραμείνει η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στις Η.Π.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα