Η Microsoft πιστεύει ότι η πανδημία θα αλλάξει πλήρως τον τρόπο που εργαζόμαστε και διαβάζουμε

Η Microsoft προβλέπει ότι η πανδημία που έχει χτυπήσει τον πλανήτη τους τελευταίους μήνες θα αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε και διαβάζουμε. Τον τελευταίο μήνα, το Microsoft Teams παρουσίασε σημαντική αύξηση στους ενεργούς χρήστες όπου από τους 32 εκατομμύρια έφτασε στους 44 εκατομμύρια σε μία μόλις εβδομάδα, ενώ ταυτόχρονα με το πέρας των ημερών η χρήση της πλατφόρμας αυξάνεται.

Όπως είναι λογικό, οι άνθρωποι αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν την

τεχνολογία για να εργαστούν. Τα πανεπιστήμια της χώρας μας για παράδειγμα έχουν αναγκαστεί να κάνουν τα μαθήματα ηλεκτρονικά και μέσα από τις διαθέσιμες πλατφόρμες. Η Microsoft έκανε ένα νέο ρεκόρ όπου σε μία μόλις ημέρα κατέγραψε 2.7 δισεκατομμύρια λεπτά σε meeting. Ταυτόχρονα με τα πανεπιστήμια, στο διαδίκτυο και τις υπηρεσίες του κατέφυγαν και οι εταιρείες, των οποίων οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν κλήσεις βίντεο ενώ τα meeting με τους πελάτες γίνονται και αυτά online.

Οι μηχανικοί της Microsoft προσπαθούν με κάθε τρόπο να υποστηρίξουν τον αυξανόμενο αριθμό χρηστών ενώ όπως δηλώνουν υπάλληλοι, η εταιρεία δεν περίμενε να συναντήσει τέτοια μεγάλη αύξηση στους χρήστες τόσο γρήγορα. Το Teams προσφέρει πλέον custom background καθώς και ένα χαρακτηριστικό παρόμοιο με αυτό που “σηκώνουμε το χέρι μας” σε μία αίθουσα για να πάρουμε τον λόγο. Ο Αμερικανικός κολοσσός εργάζεται ταυτόχρονα και στην βελτίωση των κλήσεων βίντεο στο Teams ώστε η πλατφόρμα να μπορεί να υποστηρίζει περισσότερους χρήστες.

Ο Jared Spataro, head στο Microsoft 365 δήλωσε:

Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι θα υπάρχει κάτι άλλο ως κανονικό. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στην Κίνα και την Σιγκαπούρη, ουσιαστικά βρίσκονται στην εποχή της μηχανής. Δεν βλέπουμε ανθρώπους να επιστρέφουν στις δουλειές τους. Υπάρχουν διάφοροι περιορισμοί στην κοινωνία, υπάρχουν νέα πρότυπα στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι άνθρωποι. Υπάρχουν κοινωνίες όπου ορισμένες μέρες οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στο γραφείο ενώ κάποιες άλλες εργάζονται από το σπίτι.

Μετά την άρση των μέτρων από την Κίνα, η Microsoft παρατηρεί στο Teams υψηλά ποσοστά χρήσης σε σχέση με τον Ιανουάριο και ταυτόχρονα παρατηρείτε αύξηση στους χρήστες μέρα με την μέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα