Η HMD Global πούλησε 70 εκ. κινητά Nokia μέσα σε δύο χρόνια από την ίδρυσή της

Techblog.gr

Η HMD Global έγινε δύο χρονών και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να πουλήσει 70 εκατομμύρια συσκευές οι οποίες περιλαμβάνουν τα feature phones και τα smartphones.

Τα πιο διάσημα κινητά της εταιρείας είναι τα smartphone που έχουν κοστίζουν 300 με 400 ευρώ, με το Nokia 6.1 να έγινε το best-seller σε παγκόσμιο επίπεδο, παίρνοντας την πρωτιά από το Nokia 7 Plus, ενώ το

Nokia 3.1 πετυχαίνει εξίσου καλές πωλήσεις, τουλάχιστον στην αγορά της Γερμανίας. Με τον τομέα των mid-range και entry-level smartphone να είναι καλυμμένος, η HMD χρειάζεται μια επιτυχημένη ναυαρχίδα, με την εταιρεία να μην κάνει αναφορά στο φημολογούμενο Nokia 9.

Πιο συγκεκριμένα, το Nokia 9 πιστεύεται πως θα είναι αυτό με τις πέντε κάμερες στο πίσω μέρος, για το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι δεν πρόκειται για πραγματική συσκευή και θα πρέπει να περιμένουμε για να διαπιστώσουμε το πόσο αληθινή είναι μια τέτοια συσκευή με αυτήν την ιδιόμορφη διάταξη των καμερών.

Πρέπει να τονίσουμε πως η HMD αναγνωρίζει πως η επιτυχία των συσκευών της οφείλεται και στο brand της Nokia, με τους καταναλωτές να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτές τις συσκευές, οι οποίοι σε ποσοστό κοντά στο 80% είναι ηλικίας 35 χρονών αλλά και παραπάνω, οπότε η εταιρεία πρέπει να επικεντρωθεί στο να προσελκύσει τους καταναλωτές νεαρότερης ηλικίας, ειδικότερα όσους βρίσκονται μεταξύ 20 και 35 ετών.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε πως οι πωλήσεις των Nokia smartphone οφείλονται και στη Google η οποία συνεργάζεται με την HMD, με σχεδόν όλα τα Nokia να “τρέχουν” stock Android και να είναι μέρος του προγράμματος Android One που εξασφαλίζει γρήγορες αναβαθμίσεις τόσο αναφορικά στις εκδόσεις νεόυ λειτουργικού συστήματος αλλά και μηνιαίες αναβαθμίσεις ασφαλείας απευθείας από τη Google.

Keywords
Τυχαία Θέματα