Φιλανθρωπικές δωρεές μέσω Google Assistant

18:41 2/1/2019 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Το Google Assistant υποστηρίζει πληθώρα φωνητικών εντολών και με την τελευταία προσθήκη να βοηθάει στο να πραγματοποιούνται φιλανθρωπικές δωρεές πολύ πιο εύκολα.

Η Google ενεργοποίησε τη δυνατότητα να πραγματοποιoύνται δωρεές μέσω της εφαρμογής από τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το 9to5Google. “Hey Google, donate to charity” ή “Okay Google, make a donation”

είναι οι εντολές που ξεκινάνε την διαδικασία. Μετά τις πρώτες εντολές το Google Assistant θα ζητήσει από τους χρήστες να ονομάσουν τον οργανισμό, στον οποίο θα γίνει η δωρεά και προτείνει το ποσό των 10 δολαρίων.

Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν το ποσό της δωρεάς ή να το ορίσουν εξαρχής. Αφότου έχουν ακολουθήσει τις παραπάνω οδηγίες τότε θα πρέπει να πουν: “Yes” ή “Donate now” για επιβεβαίωση. Να σημειωθεί πως για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία θα πρέπει να έχουν ενεργοποιηθεί οι Υπηρεσίες Πληρωμών μέσω Google Assistant.

Οι δωρεές λειτουργούν σε κινητά τηλέφωνα Android, “smart speakers” και “smart displays”. Ωστόσο, οι πληρωμές μέσω των δύο τελευταίων κατηγοριών απαιτούν επιβεβαίωση από το smartphone. Δυστυχώς, η συγκεκριμένη λειτουργία φαίνεται να περιορίζεται προς το παρόν στις Η.Π.Α. Παρ ‘όλα αυτά, φαίνεται σαν ένας πολύ πιο απλός τρόπος για να πραγματοποιούνται πληρωμές φιλανθρωπίας, παρά την διαδικασία να επισκεφτεί κάποιος έναν ιστότοπο και να γράψει τραπεζικές λεπτομέρειες. Επομένως, ελπίζουμε ότι αυτή η λειτουργία θα επεκταθεί τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες και σε άλλες χώρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα