Χρήστες των Xperia XZ1 και XZ2 αναφέρουν πρόβλημα με γραμμές στην οθόνη

Techblog.gr

Πολλοί είναι οι κάτοχοι των Xperia XZ1 και Xperia XZ2 που ανατρέχουν σε επίσημα forums της Sony για να αναφέρουν ένα πρόβλημα που εμφανίζεται στην οθόνη των smartphone τους, κατηγορώντας την εταιρεία ότι χρησιμοποιεί οθόνες χαμηλής ποιότητας στις ναυαρχίδες της.

Οι χρήστες

των ναυαρχίδων της Sony αναζητούν βοήθεια στα forums των πελατών της σχετικά με την εμφάνιση οριζόντιων μπλε γραμμών στις LCD οθόνες των smartphone. Το πρόβλημα αυτό παρατηρείται μετά από μικρή χρονική περίοδο χρήσης των συσκευών όταν οι χρήστες αγγίζουν την οθόνη για να κάνουν swipe κατά μήκος της, ενώ ορισμένοι χρήστες έχουν απευθυνθεί στα σημεία επισκευών της Sony για να αντικαταστήσουν την οθόνη τους.

Η τοποθέτηση της Sony αναφέρει ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι κάποιο bug αλλά ένα είδος χαρακτηριστικού της οθόνης μιας και εξαιτίας της φύσης της ενδέχεται να παρουσιάζει τις γραμμές αυτές λόγω ηλεκτροστατικών επιδράσεων οι οποίες μόλις εξαφανιστούν, τότε η οθόνη επανέρχεται και οι οριζόντιες γραμμές εξαφανίζονται.

Το ηλεκτροστατικό φαινόμενο είναι κάτι συνηθισμένο για τις LCD οθόνες με τις γραμμές να εξαφανίζονται μετά από σχεδόν ένα λεπτό αφού αφήσουμε την οθόνη χωρίς άγγιγμα. Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται λιγότερο όταν χειριζόμαστε τη συσκευή μας για να δούμε φωτογραφίες μέσα σε κάποιο album, μιας και το πρόβλημα εμφανίζεται όταν η οθόνη απεικονίζει μονόχρωματικούς τόνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα