Από που αγόρασα το Redmi K20 Pro (Xiaomi Mi 9T Pro) χωρίς τελωνείο

Techblog.gr

To Redmi K20 Pro ανακοινώθηκε μέσα στον Ιούνιο για την αγορά της Κίνας και την Ινδίας, λίγες μέρες μετά έγινε γνωστό ότι θα έρθει και στην Ευρώπη με την ονομασία Xiaomi Mi 9T Pro. Οι διαφορές αυτών των δυο μοντέλων είναι δύο, το Mi9 T Pro θα έχει την μπάντα B20 που σημαίνει ότι θα είναι συμβατό με τα δίκτυα 4G της χώρας μας ενώ επίσης θα φέρει την

σήμανση “Global Version” που σημαίνει ότι θα έχει προεγκατεστημένη την επίσημη Global ROM με όλα τα Google Services και θα παίρνει κανονικά όλα τα μελλοντικά security updates από την Google αλλά και αναβαθμίσεις στις επόμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος Android, όπως για παράδειγμα στην έκδοση 10, το γνωστό Android Q.

Εδώ να σημειώσουμε ότι το Redmi K20 Pro που έχω στα χέρια μου μπορεί να είναι η κινέζικη έκδοση του Mi 9T Pro χωρίς την μπαντα B20 όμως συνδέεται κανονικά στα δίκτυα 4G, χωρίς να το έχω επιβεβαιώσει κάποιοι λένε ότι το να μην έχει ένα κινητό την μπάντα B20 σημαίνει ότι είναι δυνατόν κάποιες φορές ενώ υπάρχει διαθέσιμη κάλυψη σε 4G αυτό να μην συνδέεται και να πιάνει π.χ. 3G. Δηλαδή θα συνδέεται σε mobile internet αλλά όχι στην καλυτερη δυνατή ταχύτητα. Να συμπληρώσω ότι το Redmi K20 Pro που έχω στα χέρια μου λειτουργεί κανονικά ως κινητό τηλέφωνο με την κάρτα SIM που το χρησιμοποιώ και πιάνω 4G. Δεν ξέρω αν σε κάποιες περιοχές που βλέπω 3G αν είχα άλλο τηλέφωνο ότι θα έπιανα 4G. Σίγουρα πάντως το Redmi K20 Pro είναι το βασικό μου κινητό τηλέφωνο και με αυτό επικοινωνώ και μπαίνω ίντερνετ από την περασμένη Παρασκευή που ήρθε στα χέρια μου.

Σε ότι αφορά την Global ROM, στο δικό μου Redmi K20 Pro έχουν περάσει μια beta έκδοση του MIUI 10 και συγκεκριμένα την MIUI 10 Global 9.5.31 δηλαδή τρέχει μια έκδοση ROM από τη σειρά αυτών που θα έχουν προεγκατεστημένη τα Xiaomi Mi 9T όταν κυκλοφορήσουν Ευρώπη με όλα τα Google services. Stable θα έχουν όχι beta αλλά εννοώ ότι δεν θα έχουν κινέζικες ROM αλλά Global. Μάλιστα στις ρυθμίσεις το λογισμικού, η ονομασία του κινητού είναι Mi 9T Pro και όχι Redmi K20 Pro. Ενδιαφέρον όμως έχει ότι στις ρυθμίσεις της κάμερας αν επιλέξω “υδατογράφημα” στις φωτογραφίες που τραβώ αναγράφεται “Redmi K20 Pro”! Μπέρδεμα η κατάσταση!

Στο unboxing video που ανέβασα εχθές στο κανάλι του Techblog στο YouTube και παρουσιάζει την έκδοση (ROM) του μοντέλου που έφτασε στα χέρια μου κάποιος φίλος σχολιάζει ότι ο Κινέζος που μου το πούλησε έχει ξεκλειδώσει τον bootloader και πέρασε μια beta έκδοση της Global ROM και αυτό μπορεί να έχεις ως αποτέλεσμα κάποια στιγμή που θα κάνω κάποιο μελλονιτκό update στο λογισμικό του κινητού, αυτό να κολλήσει και να αχρηστευτεί.

Διαβάζοντας περισσότερα έπεσα σε ένα thread στo επίσημο Mi Forum το οποίο αναφέρει ότι από τα τέλη του 2018 η Xiaomi ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει πιά σε κινέζικα μοντέλα να flashάρονται με Global ROM και ότι είναι δυανατόν να βγει εκτός λειτουργία ένα flashariσμένο Xiaomi smartphone μετά από κάποιο επερχόμενο update.

Το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει με το Redmi K20 Pro που έχω στα χέρια μου και αν θα κολλήσει κάποτε ή όχι δεν το γνωρίζω. Θα σας δώσω το link από όπου το αγόρασα και όπως αναφέρω και στο βίντεο δεν πλήρωσα τελωνείο και έκανε 18 μέρες να φτάσει στα χέρια μου. Παρήγγειλα την έκδοση 6GB/ 128GB σε μαύρο χρώμα με πλήρωσα συνολικά 434.99 δολάρια Αμερικής (κινητό και έξοδα μεταφοράς).

Προσοχή, δεν φέρω ευθύνη για το οτιδήποτε συμβεί εφόσον το παραγγείλετε. Έχω ακούσει ιστορίες για πωλητές από το Aliexpress που αργούν πολλές εβδομάδες να στείλουν τα προϊόντα. Επίσης δεν φέρω ευθύνη για το αν κολλήσει το κινητό σας ή το ποια έκδοση ROM θα φοράει όταν με το καλό φτάσει στα χέρια σας.

Εγώ πήρα το ρίσκο και φαίνεται ότι στάθηκα τυχερός, δεν μπορώ όμως να γνωρίζω ούτε να εγγυηθώ ότι θα συμβεί το ίδιο και με εσάς. Οπότε εδώ είναι το link και κάντε ότι νομίζετε (επιλέξτε την έκδοση GLobal ROM/ Multi-language). Α επίσης, δεν θα βγάλω προμήθεια από τυχόν αγορές σας, το link δεν ειναι affiliate.

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα