Ανεπηρέαστη από τον κορωνοϊό παρουσιάζεται η Samsung το πρώτο τρίμηνο του 2020

14:17 7/4/2020 - Πηγή: TechBlog

Είναι ξεκάθαρο ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει κάθε τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται ο άνθρωπος, και όπως είναι λογικό ο τεχνολογικός κόσμος δεν θα έμενε ανεπηρέαστος. Αυτή τη φορά, έγινε γνωστό ότι η Samsung παρουσιάζει σταθερά κέρδη, παρά την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

Καμία επίδραση ο κορωνοϊός στα κέρδη της εταιρείας

Η Samsung Electronics είναι ένας από τους λίγους τεχνολογικούς κολοσσούς που δημοσιεύουν

τακτικά αναφορές κερδών. Τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει μέχρι τώρα η εταιρεία δείχνουν ότι ο κορωνοϊός δεν την έχει επηρεάσει καθόλου.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας, το πρώτο τρίμηνο του 2020 είχε κέρδη 55 τρισεκατομμυρίων Κορεάτικων won ή περίπου 41,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Κάτι που μεταφράζεται σε ετήσια αύξηση 5%. Τα λειτουργικά κέρδη αναμένεται να έχουν αύξηση 3% που ισούται με 6,4 τρισεκατομμύρια Κορεάτικά won ή περίπου 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως είναι αναμενόμενο, η Samsung δεν σκοπεύει να κοινοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με τα κέρδη ανά τμήμα πριν τη δημοσίευση της αναλυτικής αναφοράς που περιμένουμε να πραγματοποιήσει μέσα στον Απρίλιο.

Ωστόσο, θεωρείται αναπόφευκτο να επηρεαστεί ο τομέας των ηλεκτρικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, λόγω της διακοπής λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης, τη διακοπή των αλυσίδων εφοδιασμού, και την οικονομική αβεβαιότητα που επικρατεί.

Πρόκειται για ένα δεδομένο που ίσως δεν γίνει εμφανές ακόμη στα οικονομικά στοιχεία που θα δημοσιεύσει η Samsung, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο θα διαρκέσει η πανδημία.

Keywords
Τυχαία Θέματα