ZTE: Επέμβαση του Donald Trump με σκοπό να σωθεί ο Κινέζος κατασκευαστής;

Techblog.gr

O Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump ξεκίνησε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τον Κινέζο ομόλογό του προκειμένου να σώσει τη ZTE από τα όρια της καταστροφής ύστερα από την ποινή του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ που ισοδυναμεί με επταετές εμπάργκο.

Η ZTE, ένας από τους μεγαλύτερους

κατασκευαστές τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κλείνει τα περισσότερα τμήματά της λόγω του επταετούς αποκλεισμού προϊόντων και αγαθών από αμερικάνικες εταιρείες τεχνολογίας.

Ο Κινέζος κατασκευαστής το Μάρτιου του 2017 είχε κριθεί ένοχος από την αμερικάνικη κυβέρνηση για παράνομη αποστολή προϊόντων στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα, ενώ ένα χρόνο μετά δεν κατάφερε να συμμορφωθεί με τους όρους του διακανονισμού.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι σε συνεργασία με την κινέζικη κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Xi θα προσπαθήσει να επαναφέρει τη ZTE ξανά σε πλήρη λειτουργία. Σκοπός είναι να αποσοβήσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην Κίνα, καθώς αυτή τη στιγμή λόγω της κατάστασης πολλοί εργαζόμενοι της ZTE βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο.

President Xi of China, and I, are working together to give massive Chinese phone company, ZTE, a way to get back into business, fast. Too many jobs in China lost. Commerce Department has been instructed to get it done!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13 Μαΐου 2018

Κάτω από ποιες διαδικασίες και ποιους όρους θα γίνει άρση του αποκλεισμού ώστε να δοθεί λύση στη δυσμενή θέση που έχει περιέλθει η ZTE δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει και το δεύτερο συνεχόμενο tweet του Αμερικανού Προέδρου…

China and the United States are working well together on trade, but past negotiations have been so one sided in favor of China, for so many years, that it is hard for them to make a deal that benefits both countries. But be cool, it will all work out!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 13 Μαΐου 2018

Techblog.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα