Xiaomi Mi 9 vs Huawei Mate 20 Pro: Ποιο έχει τις καλύτερες επιδόσεις

Techblog.gr

Οι Κινέζοι κατασκευαστές smartphone δεν ανταγωνίζονται μόνο κολοσσούς, όπως η Samsung και η Apple, αλλά και τις τοπικές εταιρείες κινητών. Η μάχη της Huawei με την Xiaomi είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Και οι δύο εταιρείες εστιάζουν στην καινοτομία και δίκαια ανήκουν στους ηγέτες της βιομηχανίας των έξυπνων τηλεφώνων.

Επιπλέον, η Huawei και

η Xiaomi δίνουν μεγάλη προσοχή στη βελτιστοποίηση των επιδόσεων, της κάθε συσκευής ξεχωριστά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα smartphones τους παρέχουν πάντα την καλύτερη απόδοση, στο καλύτερο δυνατό κόστος. Τα Huawei Mate 20 Pro και Xiaomi Mi 9 έχουν πολύ ισχυρό hardware, οπότε είναι επόμενο να αναρωτιόμαστε ποιο έχει τις καλύτερες επιδόσεις Ένας χρήστης μας έδωσε την απάντηση, βασισμένη στη βαθμολογία της κάθε συσκευής στο AnTuTu.

Το να συγκρίνουμε τις δύο συσκευές βάση της εξωτερικής τους εμφάνισης, δεν θα μας αποφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, τα δύο smartphones διαφέρουν κατά πολύ εμφανισιακά. Επίσης, από άποψη καμερών και πάντα σύμφωνα με το DxOMark, το Huawei Mate 20 Pro είναι ο ηγέτης της κατηγορίας. Αν και το Xiaomi Mi 9 ακολουθεί με διαφορά στήθους. Οπότε, το μόνο που απομένει είναι να συγκρίνουμε τα δύο flagships σε επίπεδο επιδόσεων, που αντικειμενικά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι ενός smartphone σήμερα.

Και οι δύο εταιρείες στα launch event, των Huawei Mate 20 Pro και Xiaomi Mi 9, παρείχαν τις benchmark βαθμολογίες των συσκευών οι οποίες ακουγόταν πολύ καλές για να είναι αληθινές. Τα αποτελέσματα που παρουσιάζουν οι εταιρείες προέρχονται από δοκιμές που έγιναν με δοκιμαστικά μοντέλα, οπότε οι επιδόσεις τους διαφέρουν αρκετά από αυτές των εμπορικών συσκευών.

Ο χρήστης που δοκίμασε τα flagships των Xiaomi και Huawei, δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία το Huawei Mate 20 Pro σκόραρε 303.612 στο AnTuTu, ενώ το Xiaomi Mi 9 πέτυχε το εντυπωσιακό σκορ των 366.769. Με λίγα λόγια, ο Snapdragon 855 είναι μακράν ανώτερος του Kirin 980.

Ο πρόεδρος της Xiaomi, Lin Bin, δεν δίστασε να σχολιάσει ότι η εταιρεία του είναι πολύ ισχυρότερη. Ωστόσο, ο χρήστης που έτρεξε τα τεστ και χρησιμοποίησε και τις δύο συσκευές είπε ότι έχουν την ίδια ακριβώς απόδοση.

Keywords
Τυχαία Θέματα