Ubuntu 12.10, Το αγαπημένο free λειτουργικό επιστρέφει

Δεν είναι και λίγοι οι φίλοι του Ubuntu Linux εκεί έξω, επομένως μία είδηση όπως είναι η παρουσίαση του νέου Ubuntu 12.10 μόνο ως απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει. Το νέο λειτουργικό σύστημα έχει αρκετές βελτιώσεις και πολλά ενδιαφέροντα καινούρια χαρακτηριστικά που το κάνουν ακόμα πιο ποθητό, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει μία από τις πιο… διάσημες διανομές Linux.

Στο νέο λειτουργικό υπάρχουν web apps, με δυνατότητα να κάνεις pin στον Launcher το Facebook, το Gmail και άλλες ανάλογες εφαρμογές. Από την άλλη, το Search, εκτός από τα αρχεία του υπολογιστή αναλαμβάνει να ψάχνει και στα online accounts σας. Ένα αρκούντως χρήσιμο στοιχείο είναι το ενισχυμένο Preview στο Dash, από όπου μπορείτε να εκτελείτε και διάφορες εργασίες, όπως αναπαραγωγή μουσικών αρχείων, κ.λπ.

Τα στοιχεία που δεν έχουν αλλάξει είναι ο δωρεάν χαρακτήρας, η συμβατότητα, η ευκολία χρήσης και μετάβασης στο νέο λειτουργικό και η ταχύτατη εκτέλεση των εντολών του χρήστη. Ίσως να μην είναι και άστοχο τελικά, που η Canonical μας προτρέπει να αποφύγουμε τον «μπελά» του να βάλουμε τα Windows 8, με το να εγκαταστήσουμε το νέο Ubuntu.

Και γιατί όχι, λέμε εμείς… Εσείς τι λέτε; Ubuntu 12.10 ή Windows 8;

Πηγή

Keywords
Τυχαία Θέματα