Thunderbolt 4: Το νέο πρότυπο με υποστήριξη έως δύο 4K ή μίας 8K οθόνες

10:01 9/7/2020 - Πηγή: TechBlog

Η Intel ανακοίνωσε το Thunderbolt 4, τη νέα γενιά της universal λύσης της εταιρείας για όλες τις συνδέσεις, η οποία μάλιστα είναι συμβατή με όλα τα υπάρχοντα PC και αξεσουάρ που υποστηρίζουν την προηγούμενη τεχνολογία Thunderbolt 3.

Το νέο πρότυπο Thunderbolt

4 έρχεται με τις διπλάσιες ελάχιστες απαιτήσεις του Thunderbolt 3, τόσο σε video όσο και σε υλικό, με την εταιρεία να σημειώνει ότι θα προσφέρει docks για έως και τέσσερις θύρες Thunderbolt και ένα universal καλώδιο μέχρι και 2 μέτρα. Όμως, υποστηρίζει δύο 4K οθόνες ή μία 8K οθόνη, με το προηγούμενο πρότυπο να είχε υποστήριξη μόνο για μία 4Κ οθόνη. Οι επεξεργαστές Tiger Lake θα είναι οι πρώτοι που θα ενσωματώσουν τη νέα τεχνολογία και θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του έτους.

Οι απαιτήσεις πιστοποίησης Thunderbolt 4 περιλαμβάνουν:

Διπλάσιες ελάχιστες απαιτήσεις βίντεο και δεδομένων σε σχέση με το Thunderbolt 3 (Υποστήριξη βίντεο για δύο 4K οθόνες ή μία 8K οθόνη και PCIe στα 32 Gbps για ταχύτητα αποθήκευσης έως και 3.000 MBps)Υποστήριξη για docks με έως και τέσσερις θύρες Thunderbolt 4Φόρτιση από έστω μία θύρα του υπολογιστήΑφύπνιση του υπολογιστή από αναστολή λειτουργίας με το άγγιγμα του πληκτρολογίου ή του mouse όταν είναι συνδεδεμένο κάποιο Thunderbolt dock.Απαιτείται προστασία άμεσης πρόσβασης στη μνήμη (DMA) Intel VT-d-based για προστασία από επιθέσεις DMA.

Keywords
Τυχαία Θέματα