Samsung: Θα αφαιρέσει τους φορτιστές από το πακέτο κάποιων συσκευών;

09:01 9/7/2020 - Πηγή: TechBlog

Μετά την είδηση πως η Apple θα αφαιρέσει από το πακέτο αγοράς των επερχόμενων iPhone 12 και το φορτιστή και τα ακουστικά, πολλοί χρήστες Android φοβήθηκαν ότι μπορεί και άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα, με τους φόβους τους ίσως να γίνουν πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την Κορεάτικη ιστοσελίδα ETNews, η Samsung είναι η επόμενη εταιρεία

που σκέφτεται να αφαιρέσει το φορτιστή από το πακέτο αγοράς των συσκευών της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πηγή, η εταιρεία σκέφτεται να το δοκιμάσει πιλοτικά από το νέο έτος σε κάποια μοντέλα της. Το θέμα όμως είναι σε ποια μοντέλα;

Το να αφαιρεθεί ο φορτιστής από μία οικονομική συσκευή για να μειωθεί το κόστος, ίσως είναι μία λογική επιλογή, όχι βέβαια όμως μη κατακριτέα. Από την άλλη, η εταιρεία περιλαμβάνει στις ναυαρχίδες της φορτιστή 25W, κάτι που ήδη τους αναγκάζει να αγοράσουν ξεχωριστά τον ταχυφορτιστή των 45W, αν θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την παρεχόμενη από τη συσκευή γρήγορη φόρτιση.

Η αλήθεια είναι πως η Samsung πουλάει περίπου 400 εκατομμύρια συσκευές το χρόνο, οπότε για την εταιρία να γλυτώσει από έναν τόσο μεγάλο αριθμό φορτιστών θα είναι ένα μεγάλο κέρδος. Από την άλλη, σαν καταναλωτές πρέπει να απαιτούμε τα απαραίτητα, καθώς δε νοείται να πάρει κάποιος κινητό και – αν είναι το πρώτο του – να μην περιλαμβάνει ένα κύριο αξεσουάρ για την ίδια τη λειτουργία της συσκευής.

Keywords
Τυχαία Θέματα