Sony, η αδυναμία της να πουλήσει smartphones της κοστίζει 1.7 δισ. δολάρια

Η Sony αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα ετήσια κέρδη για μια ακόμη φορά, από τον Ιούλιο που το είχε ξανακάνει. Αυτή τη φορά προσθέτει επιπλέον ζημιές ύψους 1.7 δισεκατομμυρίου δολαρίων οι οποίες όπως επισημαίνει προέρχονται από την Sony Mobile Communications όπου παραδέχεται ότι είχε υπερεκτιμήσει τις πωλήσεις σε smartphones

και tablets.

Επομένως, μετά την αναθεώρηση των εκτιμήσεων η Sony περιμένει συνολικές απώλειες ύψους 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος που τελειώνει τον Μάρτιο του 2015.

Η Sony αναφέρει ότι προχώρησε στην αναθεώρηση των ζημιών και θα προχωρήσει σε νέες στρατηγικές προκειμένου να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο το ρίσκο και τη μεταβλητότητα και να φέρει πιο σταθερά κέρδη. Έτσι, σκοπεύει να επικεντρωθεί περισσότερο σε premium συσκευές-οπότε λογικά θα μειώσει τις entry-level και mid-range συσκευές. Στην κατηγορία των οικονομικών συσκευών η Sony (μαζί με τη Samsung) αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από Κινέζους κατασκευαστές ή ακόμα και από συσκευές όπως το Motorola Moto G.

Πρόσφατα ανανέωσε τη ναυαρχίδα της λανσάροντας το νέο Sony Xperia Z3 το οποίο περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα τη βοηθήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα