Sony Xperia XZ3: Έρευνα δείχνει πως έχει την καλύτερη οθόνη της αγορας;

11:19 1/9/2018 - Πηγή: TechBlog

Techblog.gr

Το Xperia XZ3 έγινε επίσημο στην IFA 2018 από τη Sony, και για πρώτη φορά βλέπουμε OLED οθόνη σε Xperia smartphone, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Αυτό επιβεβαιώνεται και σε έρευνα της εταιρείας Strategy Analytics, η οποία

ανακοίνωσε πως το Xperia XZ3 διαθέτει την καλύτερη οθόνη της αγοράς.

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως το Xperia XZ3 είναι το smartphone της Sony που για πρώτη φορά διαθέτει QHD+HDR OLED οθόνη η οποία βασίζεται στην τεχνολογία BRAVIA OLED TV της Sony, προσφέροντας βαθύτερες μαύρες αποχρώσεις, υψηλότερο colour contrast αλλά και μεγαλύτερη ευκρίνεια με ακόμη πιο ζωντανά χρώματα.

Η έρευνα από την εταιρεία Strategy Analytics έγινε μεταξύ των Xperia XZ3, iPhone X, LG V30, Xperia XZ2, Galaxy S9 και Huawei P20, για το διάστημα 21-23 Αυγούστου στο Milton Keynes (Ηνωμένο Βασίλειο), κάτι που σημαίνει πως το Note 9 δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα και για αυτό το λόγο δε συμμετέχει στην έρευνα.

Σε αυτήν την έρευνα συμμετείχαν 202 καταναλωτές οι οποίοι παρακολουθούσαν το ίδιο οπτικοακουστικό υλικό ταυτόχρονα στις έξι συσκευές, οι οποίες ήταν καλυμμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται μόνο η οθόνη τους χωρίς κάποιο άλλο διακριτικό της εταιρείας που τα κατασκεύασε, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες στην έρευνα να μην είναι προκατειλημμένοι απέναντι στις συσκευές.

Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα παρακολούθησαν φωτογραφίες και video από το trailer της ταινίας “Venom” σε Standard definition στο YouTube, με τις συσκευές να έχουν ρυθμισμένη τη φωτεινότητα στο 100% και απενεργοποιημένη την αυτόματη φωτεινότητα. Τα κριτήρια για τα οποία ερωτήθηκαν ήταν η φωτεινότητα και η καθαρότητα της οθόνης, η φυσικότητα, η αντίθεση, η ευκρίνεια και το πόσο ζωντανά ήταν τα χρώματα καθώς και το ποιά τους φαινόταν καλύτερη από όλες, με τους καταναλωτές που συμμετείχαν να δείχνουν την προτίμησή τους στην οθόνη του Xperia XZ3.

Keywords
Τυχαία Θέματα