Gartner: Μειώθηκαν οι πωλήσεις smartphones παγκοσμίως

Techblog.gr

Σύμφωνα με το τελευταίο report της Gartner, οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphone μειώθηκαν κατά 2.7% το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η Samsung έστειλε 10% λιγότερα smartphone αλλά παραμένει ακόμη στην κορυφή της κατάταξης. Η Huawei κατάφερε να περάσει τον μεγάλο αντίπαλο που ακούει στο όνομα Apple σημειώνοντας αύξηση 44% σε σχέση με το Q1 του 2018.

Τι

θα γίνει όμως μετά το ban της Huawei από την κυβέρνηση Τραμπ και πόσο θα επηρεάστει η πορεία της εταιρείας; Δύο Ευρωπαϊκά report, το ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το άλλο στην Ισπανία παρουσιάζουν τις διαφορές που βλέπουν οι πωλήτες των δύο αγορών και το αβέβαιο μέλλον στην αγορά της Ευρώπης. Στην πρώτη περίπτωση οι αγορές αυξήθηκαν δραματικά ενώ στην άλλη περίπτωση η Huawei σταμάτησε το τεράστιο Prime Day campaign, τις διαφημιστικές καμπάνιες και ακυρώθηκαν πάνω από 10.000 παραγγελείες μόνο από το Amazon.

Ενώ ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας πλήττει την Huawei, η Oppo και η vivo κατάφεραν να κερδίσουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα εις βάρος της.

Η Xiaomi δεν βρέθηκε στην Top 5 κατηγορία, με 27.2 εκατομμύρια πωλήσεις βρέθηκε στην έκτη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα