Sony Xperia 1 II: Αυτά είναι τα στοιχεία που δανίζεται από τις φωτογραφικές Alpha

Η ιαπωνική εταιρεία σχεδίασε το Sony Xperia 1 II ως ένα smartphone το οποίο είναι αντίστοιχο με τις Alpha κάμερες. Μάλιστα, η κατασκευάστρια έχει χρησιμοποιήσει στο έξυπνο τηλέφωνο πολλά χαρακτηριστικά, τεχνολογίες, και hardware, του τμήματος ψηφιακών μηχανών της.

Το hardware που διαθέτει το smartphone

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί ότι το Sony Xperia 1 II είναι το πρώτο smartphone

της εταιρείας με ZEISS φακούς. Ο γερμανός κατασκευαστής εφοδιάζει συχνά τις υψηλών προδιαγραφών Alpha και Cybershot κάμερες με τους φακούς του, αλλά είναι η πρώτη φορά που τους βλέπουμε σε smartphone της εταιρείας.

Επιπλέον, αν και το smartphone της Sony δεν είναι το πρώτο που χρησιμοποιεί γυαλί της ZEISS, είναι το πρώτο έξυπνο τηλέφωνο που διαθέτει την αντι-ανακλαστική επίστρωση T* που μειώνει την αντανάκλαση και το ghosting.

Το Sony Xperia 1 II διαθέτει ένα τριπλό σύστημα καμερών 12MP. Ο κύριος αισθητήρας είναι 1/1.7″, έχει 1.8μm pixels και 50% μεγαλύτερη ευαισθησία από τον αισθητήρα 12MP του Xperia 1. Αυτό βελτιώνει την απόδοση της κάμερας σε χαμηλό φωτισμό, και για να το αποδείξει η Sony προσφέρει δείγματα που συγκρίνουν τις επιδόσεις των δύο smartphones.

Η ανάγνωση των δεδομένων του αισθητήρα πραγματοποιείται σε μόλις 10ms, σε σύγκριση με τα 32ms που απαιτούνται για να διαβαστούν τα δεδομένα ενός 108MP για ανάλυση 12MP. Επιπλέον, για την ανάγνωση των δεδομένων ενός 108MP για έξοδο πλήρους ανάλυσης απαιτούνται 100ms.

Χάρη στη συγκεκριμένη ταχύτητα ανάγνωσης είναι δυνατή η συνεχής λήψη στα 20fps με ενεργό το AE και το AF. Επιπλέον, η αυτόματη εστίαση Dual Pixel και ο 3D ToF αισθητήρας βοηθούν στην διαρκή παρακολούθηση του αντικειμένου, ενώ το BIONZ X hardware 60 υπολογισμούς AE/AF το δευτερόλεπτο.

Το Sony Xperia 1 II διαθέτει Eye AF, όπως και το Xperia 1. Ωστόσο, το νέο μοντέλο μπορεί να κλειδώσει τόσο ανθρώπινα μάτια, όσο και τα μάτια ζώων. Για να εκτελεί τους υπολογισμούς της αυτόματης εστίασης, το smartphone χρησιμοποιεί 247 σημεία ανίχνευσης στον αισθητήρα εικόνας και 43.200 σημεία στον αισθητήρα ToF.

Παρά το γεγονός ότι καταγράφουν 10 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο, εκτελώντας τους ανάλογους υπολογισμούς 30 φορές το δευτερόλεπτο, η ultrawide και ο τηλεφακός μπορούν να κάνουν συνεχή λήψη με ενεργοποιημένο το AE/AF.

Η εταιρεία προσπαθεί να συγκρίνει τους φακούς του Sony Xperia 1 II με αυτούς μιας ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, και αναφέρει ότι με το ψηφιακό ζουμ ο φακός 24mm μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φακός 24-70mm. Από την άλλη, ο ultrawide 16mm αντιστοιχίζεται με 16-35mm, και ο τηλεφακός ξεκινά από τα 70mm και φτάνει τα 200mm. Έτσι, η εταιρεία κατάφερε να καλύψει οποιοδήποτε εστιακό μήκος μπορεί να χρειαστεί κανείς κατά τη λήψη φωτογραφιών.

Μία ειδική εφαρμογή για το χειρισμό της κάμερας

Για να μπορεί το Xperia 1 II να εκμεταλλευτεί και να χειριστεί όλες αυτές τις προηγμένες λειτουργίες, η εταιρεία ανέπτυξε την εφαρμογή Photography Pro. Το συγκεκριμένο app προσφέρει λειτουργίες προτεραιότητας Shutter και Aperture, καθώς και διάφορα manual controls τα οποία βασίζονται σε αυτά των mirrorless καμερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα