Sony IMX586 για πραγματικά 48MP και λήψεις υψηλής ποιότητας σε smartphones

Techblog.gr

Η Sony, ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές οπτικών αισθητήρων για τις κάμερες των smartphone, παρουσίασε το νέο CMOS αισθητήρα IMX586 που μπορεί να αποδώσει πραγματικά 48 megapixel.

Σύμφωνα με τη Sony, ο αισθητήρας διαθέτει το μικρότερο μέγεθος pixel στα 0.8μm και για αυτό το λόγο μπορεί να αποδώσει αποτελεσματικά τα 48MP και μπορεί να ανταγωνιστεί τις υψηλού επιπλεδου SLR

κάμερες, πραγματοποιώντας λήψεις υψηλής ανάλυσης και ποιότητας για τα smartphone που θα τις χρησιμοποιούν.

Η Sony συμπεριέλαβε τις τεχνολογίες exposure congtrol και signal processing functionality απευθείας στον αισθητήρα, με αποτέλεσμα το τετραπλάσιο dynamic range σε πραγματικό χρόνο, μεγαλύτερο από τους αισθητήρες που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά. Επιπλέον, ο IMX586 χρησιμοποιεί το φίλτρο Quad Bayer το οποίο βοηθάει στη λήψη φωτογραφιών μεγαλύτερης λεπτομέρειας, ενώ αναφορικά με τις συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ο αισθητήρας καταφέρνει να αποτυπώνει φωτεινές φωτογραφίες με χαμηλά ποσά θορύβου.

Ο νέος CMOS αισθητήρας από τη Sony έχει επίσης τη δυνατότητα καταγραφής 4K video σε ανάλυση 4096×2160 pixel στα 90 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ σε αναλύσεις Full HD και HD μπορεί να αποτυπώσει 240fps και 480fps αντίστοιχα. Η κυκλοφορία του IMX586 έχει οριστεί για το Σεπτέμβρη και δεν είναι γνωστό το πότε θα δούμε τα πρώτα smartphone που θα “φιλοξενούν” το συγκεκριμένο αισθητήρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα